Bolojan: Vom circula pe Inelul Metropolitan Oradea la finalul lui 2024. Proiectul a fost scos astazi la licitatie
Stiri Oradea

Bolojan: Vom circula pe Inelul Metropolitan Oradea la finalul lui 2024. Proiectul a fost scos astazi la licitatie

Astăzi s-a publicat în sistemul de achiziții publice anunțul de licitație pentru inelul metropolitan al municipiului Oradea, anunta Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan.
 
Inelul va avea o lungime de 17 km și câte o bandă pe sens. Valoarea estimată este de 53 de milioane de euro. Lucrarea este împărțită în 2 loturi, de 9 și de 8 km lungime.
Ofertele se vor putea depune până în 25 octombrie.
 
„Estimăm că în 3-4 luni vom evalua ofertele și va fi desemnat câștigătorul. Dacă nu vor fi contestații, până în toamna anului viitor se vor finaliza proiectele tehnice și vor putea începe efectiv lucrările. Durata de execuție este de 18 luni. La finalul anului 2024 se va putea circula pe acest drum nou”, a mai explicat edilul
 
Inelul va conecta drumurile naționale ce leagă Oradea de Cluj, de Deva și de Arad. Pleacă de la intrarea în Nojorid dinspre Arad, ajunge la intrarea în Băile Felix dinspre Deva și se termină în centura Oșorhei, la intrarea în această localitate dinspre Cluj.
 
Finanțarea este asigurată în proporție de 80% din fonduri guvernamentale și 20% reprezintă partea Consiliul Județean Bihor și a Primăriei Oradea.
 
Alături de rețeaua de centuri metropolitane, la care lucrările vor începe la sfârșitul acestui an, inelul va asigura o circulație mult mai bună în zonă și noi culoare de dezvoltare.
  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News