Blue Air va creste numarul de zboruri de pe Aeroportul Oradea
Stiri Oradea

Blue Air va creste numarul de zboruri de pe Aeroportul Oradea

Dezvoltarea potențialului turistic al orașului Oradea este o prioritate pentru municipalitate. Pornind de la investiții în infrastructura rutieră, până la construirea unor noi obiective turistice (Aquaparcul Nymphaea), restaurarea Cetății din Oradea și a clădirilor de patrimoniu din centrul istoric sau realizarea unui parteneriat public privat pentru strategia de marketing si promovare a orașului, toate constituie elementele unei strategii de dezvoltare locală.

Oradea este percepută ca unul din cele mai frumoase orașe din România și ca o destinație turistică surprinzătoare. Primăria Municipiului Oradea și A.P.T.O.R. își propun atragerea în Oradea a unui număr cât mai mare de turiști, motiv pentru care Primăria Oradea și compania Blue Air au semnat un parteneriat în vederea creșterii numărului de zboruri pe relația Oradea – București și pentru a promova Oradea în Capitală.

Detaliile parteneriatului au fost prezentate în cadrul conferinței de presă susținută azi de primarul Ilie Bolojan. Astfel, începând cu luna octombrie a acestui an, în colaborare cu Blue Air, Primăria Oradea va demara o campanie de promovare a destinației turistice Oradea. Campania se va derula până la finalul anului 2019 și va fi implementată pe mai multe canale: panouri publicitare outdoor, campanii radio, campanii de promovare online, panouri publicitare indoor (cele mai mari centre comerciale din București), concursuri cu premii constând în vacanţe la Oradea și infotrip-uri (jurnaliști și companii din domeniul turismului).

Conform parteneriatului, începând cu luna martie 2018, compania Blue Air va crește numărul de curse săptămânale pe relația Oradea București și retur la 7 curse, câte două/zi în zilele de luni, miercuri, vineri și unul duminică, și va opera pe noi orare de zbor, cursele fiind programate dimineața și seara.

,,Acest parteneriat are ca obiect, pe de o parte, creșterea numărului de zboruri pe relația Oradea-București și promovarea municipiului Oradea în București și Zona Metropolitană aferentă Capitalei. Compania Blue Air se angajează să crească numărul de zboruri: față de patru zboruri săptămânale câte sunt astăzi la prânz, vom avea 7 zboruri pe săptămână, fapt care le va permite celor care zboară din Oradea spre București să-și rezolve toate problemele într-o singură zi și va permite bineînțeles și turism de week-end din București în Oradea. Totodată creșterea numărului de zboruri va crea un avantaj celor care vin în Oradea și celor care pleacă din Oradea spre București, atât din punct de vedere al prețului, pentru că față de companiile de linie, prețul va fi la jumătate, pe de altă parte va susține indirect industria de turism și hotelieră. Prin demararea campaniei de promovare a orașului Oradea și a obiectivelor turistice, ne dorim să susținem o atractivitate mai mare a Oradiei în zona Capitalei. În condițiile în care se va constata că această creștere a numărului de curse va fi însoţită și de o capacitate de umplere normală, propunerea este ca din 2019 să opereze zilnic câte două curse pe zi, în așa fel încât să existe o conectare mult mai bună a Oradiei la București așa cum are astăzi Clujul sau Timișoara, orașe aflate în proximitatea noastră”, a declarat primarul Ilie Bolojan. 

Gheorghe Răcaru, directorul general Blue Air, ne-a transmis: „Ne bucură foarte mult interesul din ce în ce mai mare al românilor de a descoperi destinații locale, aspect care se reflectă și la nivelul creșterilor pe care Blue Air le înregistrează pe segmentul de zboruri interne. Este o direcție pe care dorim să o dezvoltăm în continuare, deoarece România are foarte multe de oferit, iar un oraș precum Oradea poate concura oricând cu destinații europene recunoscute.

Blue Air va suplimenta, așadar, numărul de zboruri pe ruta București – Oradea la șapte pe săptămână, iar pe ruta Constanța – Oradea vor fi disponibile două zboruri săptămânale, începând cu orarul de vară 2018. Pasagerii vor beneficia de un orar de zbor gândit special atât pentru oamenii de afaceri, turiștii de week-end, cât și pentru cei care merg în vacanțe mai lungi”.