Black Eagles Oradea anunta editia a VIII-a a campaniei ”Respect în trafic”
Diverse

Black Eagles Oradea anunta editia a VIII-a a campaniei ”Respect în trafic”

Anul acesta campania ”Respect în trafic” a ajuns la ediția a VIII-a și va traversa 5 județe din România și 2 din Ungaria, acoperind în total un traseu de 836 de km, fiind organizată de mai multe asociații moto din Vestul României și Ungaria, printre care și cele din județul Bihor: Black Eagles RC Oradea, Hawks RC și Invictus.

Scopul acestei campanii este de conștientizare a tuturor participanților la trafic asupra existenței motocicliștilor, dar și de dezvoltare a prieteniei dintre cei care participă la această acțiune, având astfel ocazia de a se cunoaște și interacționa motocicliști din regiuni diferite.

Mult mai vulnerabili la orice incident, atenția sporită în trafic este de multe ori vitală pentru motocicliști, iar respectul trebuie să fie reciproc între toți participanții din trafic, subliniind faptul că în cazul celor pe două roți orice incident poate avea urmări grave, chiar fatale, neavând protecția unei caroserii. Este cunoscut faptul că o bună parte dintre conducătorii auto consideră motocicliștii niște teribiliști, care încalcă regulile de circulație. Totuși, această impresie este creată de câteva cazuri singulare, marea majoritate fiind simpli oameni cu o pasiune pentru motociclism, cu familie și prieteni care îi așteaptă să se întoarcă acasă, în siguranță. Ne dorim să oferim și să cerem respect, și să îndepărtăm aceste generalizări greșite despre motocicliști, care nu se deosebesc de generalizările făcute despre anumite categorii de conducători auto, participanți și ei la trafic.

Programul marșului:

  • Vineri, 11 mai 2018, plecare la ora 09:00 (ora României)

Traseu cu ora pornirii: Baia Mare -> Sighetu Marmației (10:30) -> Satu Mare (13:30) -> Valea lui Mihai (16:30) -> Debrecen (18:10 HU) -> Fuzesgyarmat (19:10 HU);

  • Sâmbătă, 12 mai 2018, plecare la ora 09:00 (ora Ungariei)

Traseu cu ora pornirii: Fuzesgyarmat -> Salonta (12:30 RO) -> Oradea (14:30) -> Măguri Răcătău, jud. Cluj (17:00);

  • Duminică, 13 mai 2018, plecare la ora 11:00 (ora României)

Traseu cu ora pornirii: Măguri Răcătău -> Cluj Napoca (12:00) -> Zalău (13:00).

Din Oradea, marșul pornește la ora 14:30 din parcarea Oradea Shopping City spre Calea Aradului -> stânga pe centura orașului (Calea Sântandrei) -> str. Ovidiu Densușianu -> Blvd. Dacia -> Parcul Petofi -> Strada Republicii -> Blvd. Magheru -> Blvd. Cantemir -> Str. Nufărului -> Centura Oradea direcția Cluj Napoca.