Bihorean surprins de radar, in localitate, pe DN1, in timp ce circula cu 129/kmh
Stiri Bihor

Bihorean surprins de radar, in localitate, pe DN1, in timp ce circula cu 129/kmh

În perioada 18 – 20 mai a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic la sfârșit de săptămână, au fost aplicate 238 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 99.870 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 22 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare, au fost constatate 17 infracţiuni şi nouă tamponări.

157 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 17 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, șase conducători auto au fost sancționați pentru conducere sub influența alcoolului, cinci sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 53 pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.     

Astfel, sâmbătă, 19 mai a.c., la ora 07.23, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Satu Nou, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 32 de ani, din comuna Borod, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 129 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

De asemenea, duminică, 20 mai a.c., la ora 16.00, pe D.N. 1 a fost depistat în trafic un bărbat de 28 de ani, din localitatea  Livada de Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 121 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 km/h.

Conducătorii auto care au depăşit limita legală de viteză cu peste 50 km/h au fost sancţionați contravenţional cu 9 – 20 puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.