Bihorean surprins de radar cu 116 km/h in localitatea Rabagani. Soferul a ramas fara permis pentru 3 luni
Stiri Bihor

Bihorean surprins de radar cu 116 km/h in localitatea Rabagani. Soferul a ramas fara permis pentru 3 luni

Miercuri, 17 februarie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic, au fost aplicate 253 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 91.610 lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 33 de permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare și au fost constatate trei tamponări.

116 sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 19 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 16 conducători auto au fost sancționați pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, au fost sancționate 14 depășiri neregulamentare, iar 88 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, miercuri, 17 februarie a.c., la ora 18.50, pe D.N. 76, în localitatea bihoreană Răbăgani, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 27 de ani, din municipiul Beiuş, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 116 km/h, înregistrată radar.

Conducătorul autoturismului care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.