Bihorean surprins de radar circuland cu 103 km/h in localitatea Dusesti
Stiri Bihor

Bihorean surprins de radar circuland cu 103 km/h in localitatea Dusesti

Marți, 16  iulie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 123 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 50.900 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 13 permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare și au fost constatate 10 tamponări. 

50 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 21 de pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, nouă participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, trei sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, au fost constatate cinci depășiri neregulamentare, iar 35 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, marți, 16 iulie a.c., la ora 10.15, pe D.N. 76, în localitatea bihoreană Duşeşti a fost depistat în trafic un bărbat de 50 de ani, din municipiul Beiuş, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 103 km/h, înregistrată radar.

Conducătorul auto care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.     

loading...