Bihorean surprins conducand o masina cu 133 km/h, in localitatea Urvind. A ramas 3 luni fara permis
Stiri Bihor

Bihorean surprins conducand o masina cu 133 km/h, in localitatea Urvind. A ramas 3 luni fara permis

Marți, 2 iulie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pentru depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică în rândul comunităţii.

Acţiunile poliţiştilor bihoreni au vizat combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, conducerea cu viteză excesivă şi depăşirea limitelor legale de viteză.

Ca urmare a abaterilor constatate în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 120 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 33.695 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut patru permise de conducere. De asemenea, au fost reţinute cinci certificate de înmatriculare și au fost constatate șapte tamponări. 

51 de sancțiuni au fost aplicate pentru depăşirea limitelor legale de viteză, 23 de pietoni au fost sancționați pentru traversări neregulamentare, 13 participanţi la trafic au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă, trei conducători auto au fost sancționați pentru folosirea telefonului mobil la volan fără dispozitivul de tip „mâini libere”, trei sancțiuni au fost aplicate pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, iar 27 de sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulaţiei rutiere.

Astfel, marți, 2 iulie a.c., la ora 09.55, pe D.N. 1, în localitatea bihoreană Urvind a fost depistat în trafic un bărbat de 29 de ani, din localitatea Peştiş, județul Bihor, în timp ce conducea un autoturism, cu viteza de 133 de km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 50 de km/h.

Conducătorul auto care a depăşit limitele legale de viteză cu peste 50 de km/h a fost sancţionat contravenţional cu 9 – 20 de puncte amendă şi cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile.