Bihor: De maine COD GALBEN de vant si lapovita la campie si COD PORTOCALIU de ninsori la munte
Vremea

Bihor: De maine COD GALBEN de vant si lapovita la campie si COD PORTOCALIU de ninsori la munte

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o avertizare COD GALBEN pentru intreaga tara, pentru intervalul 29 octombrie ora 10:00 – 30 octombrie ora 23:00.

Fenomenele vizate de codul galben fiind: vânt intens, disconfort termic; precipitații mixte în nord, nord-vest și centru.

În intervalul menționat, intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, cu viteze la rafală  în general între 55 și 70 km/h și local 75…85 km/h.

Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.

interlink.ro

În regiunile din vestul, centrul și nordul țării pe arii extinse vor fi ploi moderate cantitativ, iar din noaptea de duminică spre luni (29/30 octombrie) în Maramureș, Transilvania și zona deluroasă a Crișanei și a Moldovei se vor semnala precipitații mixte.

Pentru zona montana, ANM a emis un COD PORTOCALIU, in acelasi interval, fenomenele vizate fiind:vânt tare, ninsori viscolite, strat consistent de zăpadă.

Duminică (29 octombrie) și luni (30 octombrie), în zonele montane vântul va sufla tare, rafalele vor depăși 80…90 km/h, iar pe creste 100…120 km/h. Va ninge viscolit, vizibilitatea va scădea temporar sub 50 m și se va depune strat consistent de zăpadă.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News