Biblioteca si Teatrul din Oradea isi suspenda activitatile de teama raspandirii infectarii cu Coronavirus
Informatii utile

Biblioteca si Teatrul din Oradea isi suspenda activitatile de teama raspandirii infectarii cu Coronavirus

noriel.ro
Biblioteca Gh. Sincai din Oradea isi suspenda activitatea in perioada 11-23 martie, potrivit unui comunicat al acestora, masura fiind luata in scopul prevenirii infectarii cu coronavirus

“Ca măsuri luate pentru evitarea răspândirii infecției cu Covid-19 (coronavirus), Biblioteca Județeană “Gheorghe Șincai” Bihor comunică următoarele:

În perioada 11-23 martie 2020, se suspendă toate activitățile publice, iar sălile de lectură vor fi închise. 

Vor fi deschise doar secțiile de împrumut carte, de luni până vineri, între orele 8:00-19:00.”

decathlon.ro

Si Teatrul de Stat Oradea anunta ca isi suspenda temporar activitatea artistica, neprecizand insa pana la ce data. Acestia au anuntat ca cei care au cumparat deja bilete pentru spectacolele din aceasta perioada raman valabile, spectacolele urmand a fi reprogramate.

“Din motive de precauție, din cauza răspândirii COVID-19, activitatea artistică a Teatrului Regina Maria se suspendă momentan. 

Conform unui buletin informativ publicat duminică, 8 martie, la ora 12.00 pe site-ul Ministerului Sănătății, „sunt interzise manifestările publice sau private, în spații deschise sau închise, cu un număr de participanți mai mare de 1000 de persoane”, iar „evenimentele la care este estimată participarea unui număr mai mic de persoane pot fi organizate doar după obținerea aprobării de la Direcțiile de Sănătate Publice locale”.

În urma solicitării unei aprobări din partea Direcției de Sănătate Publică Bihor, pentru desfășurarea spectacolelor programate în luna martie la Teatrul Regina Maria, ni s-a comunicat că organizarea evenimentelor prezintă un risc moderat spre ridicat și pentru optima desfășurare a acestora ar trebui să îndeplinim un număr de 9 recomandări. Menționăm că aceste recomandări și avizul ne-au fost transmise la ora 15.20, aflându-ne astfel în imposibilitatea de a ne organiza eficient într-un timp atât de scurt, spectacolul de astăzi, „Sunetul Muzicii”, fiind programat de la ora 19.00.

În contextul epidemiologic existent și datorită faptului că nu putem asigura în totalitate protectia spectatorilor împotriva infecției cu coronavirus conform metodologiei existente la nivel național și a recomandărilor făcute de autoritațile competente, vă anunțăm cu regret că suntem nevoiți să amânăm toate spectacolele din această săptămână, urmând să vă ținem la curent cu evoluția ulterioară a acestei situații.

Biletele achiziționate la spectacolele din acestă săptămână nu se restituie, ci rămân valabile pentru reprezentațiile care vor fi reprogramate.”

De asemenea, mai multe spectacole si evenimente ce urmau sa aiba loc in Oradea au fost suspendate sau amanate.