Barbierul din Sevilla la Teatrul Regina Maria din Oradea
Evenimente

Barbierul din Sevilla la Teatrul Regina Maria din Oradea

Teatrul Regina Maria va fi gazda spectacolului de opera Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini, opera bufă în 3 acte, miercuri, 2 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Mare. Despre celebritatea titlului nu este cazul să facem referire, ci este de ajuns doar să amintim celebra arie a barbierului Figaro: “Tra-la-la-le-ra, tra-la-la-la….Figaro su, Figaro giu”, sau aria Rosinei: “Una voce poco fa”, sau “Aria Calomniei”, a lui Don Basilio, sau “Buona sera mio signore” din celebrul cvintet.

Distribuţie de exceptie

Pentru rolul bărbierului Figaro a fost invitat baritonul italian Davide Rocca. El a interpretat acest rol în diferite teatre de opera din Italia şi din Europa, fiind cunoscut ca un foarte bun pedagog şi interpret al muzicii baroce.

Rosina, pupila lui Bartolo, va fi interpretata de soprana de coloratură Cristina Simionescu de la Opera Naţionala Română din Iaşi, una dintre cele mai bune interprete din ţara a acestui rol.

În rolul Contelui Almaviva, îl avem pe tenorul Mihai Irimia de la Opera Română din Braşov, tenor liric invitat în toatebarbierul-din-sevilla teatrele de opera din ţară.

Bartolo şi Basilio, vor fi başii Ioan Vrăsmaş şi Marius Chiorean, care au cântat împreuna acest titlu de zeci de ori pe scena Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca.

De la Opera Maghiară de Stat din Cluj-Napoca, este invitată în rolul Bertei, mezzo-soprana  Manyoki Maria.

Orchestra şi Corul

Soliştii vor fi acompaniaţi de Orchestra şi Corul Opera Vox, iar la pupitrul dirijoral se va afla elveţianul Salvatore Cicero.

Regia şi scenografia poartă semnatura lui Horia Ballint.

Ca o noutate într-o regie de operă, semnalăm faptul că perucile din Botega lui Figaro vor fi însufleţite de manechinele şi manechinii Agenţiei de Fotomodele “Graziela Models”

Acompaniamentul recitativelor la clavecin vor fi asigurate de Adela Bihari, cadru didactic la Academia de Muzica Gheorghe Dima din Cluj-Napoca.

Ne găsiți și pe Google News