Barbatul care a furat o masina din Budureasa, pe care a condus-o beat si fara permis, a fost arestat
Stiri Bihor

Barbatul care a furat o masina din Budureasa, pe care a condus-o beat si fara permis, a fost arestat

Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş ne informeaza ca a luat masura arestarii preventive fata de un barbat care a sustras o masina din localitatea Budureasa.

În data de 31.01.2024 Judecătoria Beiuş a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş şi a dispus luarea măsurii arestării preventive faţă de un inculpat, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: furt în scop de folosință, prev. de art. 230 alin. 1 rap. la art. 228 alin. 1, art. 229 alin.1 lit. b și d C. pen. și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 C. pen.

În fapt, s-a reţinut că la data de 30.01.2024, în jurul orelor 22:54, inculpatul, in varsta de 33 ani, a sustras un autovehicul marca Dacia Logan din fața imobilului cu nr. 150 din localitatea Budureasa cu scopul de a-l conduce pe drumurile publice, dupa care l-a condus, fără a poseda permis de conducere, pe DJ 764/A, până în municipiul Beiuș pe strada 1 Decembrie 1918, unde a fost oprit de un echipaj de poliție și fiind testat cu aparatul alcotest, a rezultat o concentrație de 1,34 mg/l alcool pur în aerul expirat„, explica acestia

Anterior luării măsurii arestului preventiv, inculpatul a fost reţinut pentru 24 de ore de către organele de poliţie.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii arestării preventive reprezintă etape ale procesului penal, care nu pot înfrânge prezumţia de nevinovăţie, se arata in comunicatul Parchetului.

Ne găsiți și pe Google News