Barbat retinut de politisti, dupa ce a dat 3 spargeri in Oradea, in luna martie
Stiri Oradea

Barbat retinut de politisti, dupa ce a dat 3 spargeri in Oradea, in luna martie

Miercuri, 15 mai a.c., în urma activităţilor desfăşurate, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea au identificat un bărbat de 32 de ani, din localitatea Cadea, județul Bihor, față de care au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, fiind bănuit de comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, la 12 martie a.c., în intervalul orar 14.00 – 16.00, ar fi pătruns prin escaladare în curtea unui imobil din Oradea și apoi, pe ușa lăsată neasigurată, ar fi pătruns în interiorul locuinței, de unde ar fi sustras 150 de lei.

Acesta este bănuit că, tot în cursul zilei de 12 martie a.c., în intervalul orar 11.00 – 14.00, ar fi pătruns prin escaladare și efracție într-o altă locuință din Oradea și ar fi a sustras un termostat de ambianță, o cameră de filmat și casete aferente, cauzând un prejudiciu total apreciat la 2.000 lei.

De asemenea, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe bărbatul de 32 de ani că, la 27 martie a.c., în intervalul orar 08.00 – 19.00, ar fi pătruns prin escaladare și efracție într-un alt imobil din Oradea și ar fi sustras aproximativ 100 de grame de bijuterii din aur, 15 euro, 1.000 HUF, 20 de lire sterline, un aparat foto cu accesorii și alte bunuri, cauzând un prejudiciu estimat la 15.000 de lei.

Miercuri, 15 mai a.c., în urma cercetărilor efectuate și administrării probatoriului în cauză, polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului din cadrul Poliției Municipiului Oradea l-au reținut pe bărbatul de 32 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Bihor.

Joi, 16 mai a.c., polițiștii orădeni l-au prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar procurorul s-a adresat Judecătoriei Oradea cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat. Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Oradea a admis propunerea procurorului și a emis pe numele bărbatului de 32 de ani un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Patrimoniului continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, pentru documentarea întregii eventuale activități infracționale a celui în cauză și pentru recuperarea integrală a prejudiciului cauzat.

Foto: ilustrativ