Barbat gasit carbonizat intr-un incendiu, ieri pe strada Iza, din Oradea (FOTO/VIDEO)
Stiri Oradea

Barbat gasit carbonizat intr-un incendiu, ieri pe strada Iza, din Oradea (FOTO/VIDEO)

Dumimica, 02 aprilie 2017, în jurul orei 05.40, un apelant al numărului unic 112 sesiza Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” al judeţului Bihor cu privire la producerea unui incendiu la o garsonieră situată într-un bloc de locuințe de pe strada Iza din municipiul Oradea, semnalând totodată posibilitatea ca proprietarul să fi fost surprins de flăcări în interior.

La adresa indicată de apelant, au fost mobilizate de urgenţă două echipaje din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea.

În momentul sosirii forțelor de intervenţie, flăcările se manifestau generalizat la o garsonieră situată la etajul 3, existând pericolul extinderii acestora la celelalte locuinţe din bloc.

Pompierii militari, ajunşi în mai puţin de cinci minute la locul intervenţiei,  au acționat simultan pentru stingerea incendiului și pentru verificarea fiecărei garsoniere și evacuarea tuturor locatarilor care nu se autoevacuaseră până în acel moment, în scopul prevenirii intoxicării acestora cu monoxid de carbon, întrucât fumul inundase casa scării, pătrunzând şi în câteva locuinţe.

Forţele de intervenţie  au localizat şi lichidat incendiul în aproximativ 40 de minute şi au împiedicat propagarea acestuia la celelalte garsoniere, salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.  

Incendiu strada Iza Oradea duminica 02.04.2017

Din nefericire, în interiorul locuinței, pompierii militari au găsit corpul carbonizat al proprietarului (în vârstă de 60 de ani).

Cercetările efectuate la faţa locului au relevat faptul că, evenimentul a fost cel mai probabil provocat de fumat.

Pagubele materiale înregistrate au constat în bunurile aflate în garsonieră.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News