Avertizare COD GALBEN de vant puternic la campie si ninsori viscolite la munte, in judetul Bihor
Vremea

Avertizare COD GALBEN de vant puternic la campie si ninsori viscolite la munte, in judetul Bihor

Administrația Națională de Meteorologie  a emis o avertizare meteorologica COD GALBEN de vant puternic in judetul Bihor si ninsori viscolite la munte, valabila in interbalul 23.10, ora 22:00 – 24.10, ora 22:00.

Astfel, in intervalul mentionat se vor intensificări ale vântului in zonele joase de relief. În noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie), în Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h. În aceste regiuni, va ploua pe arii relativ extinse, iar cantitățile de apă vor atinge local 15 l/mp și izolat, mai ales la deal, 25 – 30 l/mp.

În cursul zilei de miercuri (24 octombrie), vântul se va intensifica treptat în toate regiunile, cu viteze în general de 55 – 70 km/h, mai mari în sudul extrem al țării.

CITESTE SI: Prognoza meteo in Oradea, in saptamana 22-28 octombrie 2018

interlink.ro

La munte, îndeosebi la peste 1500 m altitudine, vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 70 – 80 km/h, viscolind temporar zăpada și reducând vizibilitatea. La peste 1800 m vor fi rafale de peste 90 km/h, iar ninsoarea va fi puternic viscolită.

Astfel de fenomene se vor semnala în noaptea de marți spre miercuri (23/24 octombrie) mai ales în Carpații Orientali, apoi cu precădere în zona Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură.

Ne găsești și pe Google News