Autostrada A3 Bors-Biharia gata in proportie de 99%. (FOTO-VIDEO)
Stiri Oradea

Autostrada A3 Bors-Biharia gata in proportie de 99%. (FOTO-VIDEO)

Autostrada A3 Bors-Biharia a fost terminata in proportie de 99% fiind finalizata si conexiunea cu M35 spre Deberecen, astfel incat din luna august vom putea circula pe autostrada spre Europa, chiar de la Biharia, asta pana cand drumul expres de legatura dintre Oradea si A3 va fi finalizat.

În 15.07.2020 am vizitat mini-lotul de 5,35 km din #AutostradaA3 de la granița cu Ungaria (Borș-Biharia). Avansul fizic a ajuns la 99%, iar săptămâna viitoare se pare că va fi făcută recepția lucrărilor, scriu cei de la Asociatia Pro Infrastructura.

Constructorul Trameco execută ultimele retușuri la nodul rutier Biharia, la spațiile de servicii, punctul de sprijin și unele șanțuri și taluzuri.

Și vecinii maghiari sunt într-un stadiu similar pe tronsonul M4 Borș-Berettyóújfalu (conexiune cu M35 spre Debrecen), însă deschiderea circulației va fi undeva în august, timp necesar pentru soluționarea pașilor administrativi care țin de trecerea frontierei.

Pe sectorul următor, Biharia-Chiribiș (28,5 km), același antreprenor general (contractat recent) face expertiza lucrărilor făcute de Bechtel acum 15 ani. Sperăm să fie gata proiectul tehnic și să se emită autorizația de construire până la finalul anului, astfel încât în primăvara lui 2021 să vedem constructorul în forță în teren.

Mai departe, până la Suplacu de Barcău, încă așteptăm lansarea unei noi licitații după ce în ianuarie 2020 am avut a treia anulare/reziliere din istoria teribil de zbuciumată a celor 26,3 de km de autostradă realizați de Bechtel în proporție de aproximativ 50% încă din 2012!

Foto: Asociatia Pro Infrastructura

loading...