Au inceput procedurile de licitatie pentru amenajarea pietonalului pe strada Aurel Lazar din Oradea
Stiri Oradea

Au inceput procedurile de licitatie pentru amenajarea pietonalului pe strada Aurel Lazar din Oradea

Proiectul „Amenajare și pavare pe strada Aurel Lazăr, Oradea în vederea transformării acesteia în zona pietonală” se află în procedură de licitație deschisă, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut.

Pietonalizarea străzii Aurel Lazăr a fost inclusă ca proiect prioritar în cadrul Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană – SIDU Oradea 2017-2023, respectiv în Planul de mobilitate urbană durabilă la nivelul polului de dezvoltare urbană Oradea. Proiectul are ca scop îmbunătățirea condițiilor de infrastructură publică urbană și a mobilității populației prin creşterea suprafeţelor pietonale, diminuarea gradului de utilizare a autoturismelor şi reducerea poluării în zona centrală a orașului Oradea.

Strada Aurel Lazăr urmează să devină în cea mai mare parte pietonală, traficul auto fiind permis doar pentru riverani și pentru mașinile de intervenție. Este vorba de partea până la intrarea în Penitenciar, respectiv până la intrarea în curtea interioară dintre str. Aurel Lazăr și str. Iosif Vulcan, unde Primăria intenționează să construiască o parcare supraetajată.

Strada Aurel Lazăr va beneficia de vegetație din abundență, urmând să fie plantați copaci de dimensiuni mari, care vor asigura umbră și oxigen. Proiectul cuprinde realizarea unui sistem de irigaţii automatizat și a unui sistem de iluminat arhitectural precum și reabilitarea rețelelor subterane termice, de apă și de canalizare.

Valoarea investiției este de 8.590.641,49 lei fără TVA, iar durata de execuție a lucrărilor va fi de 12 luni.

Cei interesați pot depune oferte în SICAP, până la data de 16 iulie 2018, ora 15:00.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News