Au început lucrările de modernizare a Parcului Petőfi. Ce lucrari vizeaza acest proiect
Stiri Oradea

Au început lucrările de modernizare a Parcului Petőfi. Ce lucrari vizeaza acest proiect

Au început lucrările de modernizare a Parcului Petőfi din Oradea. Muncitorii pregătesc terenul, demontând echipamentele de joacă, coșurile de gunoi și mobilierul urban.

Intervențiile au fost gândite în așa fel încât să nu altereze caracterul istoric al parcului. Amenajările au la bază un studiu peisagistic care vizează intervenții pe 11 zone din parc, fără a afecta arborii maturi cu valoare dendrologică şi istorică. În urma acestora, suprafața verde va crește cu 6,77%, de la 16.932 mp la 18.079 mp.

Proiectul vizează următoarele obiective și activități:

  • – amenajare/ uniformizare alei, scări de acces și refacerea structurii acestora;
  • – introducere de funcțiuni noi în zona centrală: alimentație publică și terasă;
  • – restaurarea zidurilor de sprijin și reamenajarea zonei cu pergole;
  • – reamenajarea fântânii – grădină japoneză și iaz;
  • – reamenajarea spațiului de joacă pentru copii;
  • – reamenajarea zonelor verzi – plantații noi;
  • – dezafectarea unor construcții utilitare existente;
  • – direcționarea apelor pluviale.

De asemenea, proiectul prevede realizarea iluminatului public și a sistemului de curenți slabi (necesari pentru montare camere video, wifi), realizarea sistemului de irigație automatizat, montarea mobilierului urban (bănci, coșuri de gunoi, indicatoare de orientare, rastel biciclete), dar și amplasarea unor toalete moderne cu sistem de auto-curățare.

În total, suprafața verde amenajată va fi de 18.079 mp, a aleilor pietonale asfaltate de 849,11 mp, suprafața aleilor pietonale cu piatră cubică 1.794,94 mp, suprafața aleilor pietonale cu piatră spartă 95,18 mp, suprafața de tartan a locului de joacă 318,78 mp, iar suprafața bazinului japonez de 310,93 mp.

Lucrările sunt executate de S.C. Dumexim S.R.L., durata fiind de 12 luni. Valoarea contractului se ridică la 7.055.070,17 lei fără TVA, din care 160.000 de lei, fără TVA, reprezintă proiectarea, iar restul de 6.895.070,17 lei, fără TVA, execuția propriu-zisă.

Ne găsiți și pe Google News