Au inceput inscrierile pentru Facultatea de Pompieri. La nivelul judetului Bihor inscrierile se fac la ISU Crisana
Stiri Oradea

Au inceput inscrierile pentru Facultatea de Pompieri. La nivelul judetului Bihor inscrierile se fac la ISU Crisana

Începând de vineri, 30 iunie și până pe 09 iulie 2023, persoanele interesate, care îndeplinesc condițiile de recrutare, se pot înscrie pentru participarea la concursul de admitere la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, unde, în acest an, sunt scoase la concurs 38 de locuri.

La nivelul județului Bihor, recrutarea candidaților pentru Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, se realizează de personalul structurii de resurse umane din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” (ISU BH).

Cererea-tip de înscriere la concursul de admitere se poate descărca de site-urile Ministerului Afacerilor Interne (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/), Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” (www.academiadepolitie.ro), Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (www.igsu.ro) și Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor (https://www.isubh.ro/admitere/ ).

Cererea se completează de către candidat, în mod lizibil, se semnează și se trimite exclusiv în format electronic la adresa de e-mail: inscrieri.academie@isubh.ro, în perioada 30 iunie-09 iulie 2023, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

În vederea constituirii dosarului de recrutare, candidații depun documentele solicitate până la data de 21 iulie 2023. Evaluarea psihologică a candidaților, se va realiza, conform planificării, până la data de 14 iulie 2023.

Taxa de înscriere la concurs se achită de către candidații declarați apt psihologic, în perioada 20 – 27 iulie 2023 (data operațiunii bancare), potrivit precizărilor publicate pe site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, la secțiunea Admitere.

Proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice va avea loc în perioada 18 – 24 august 2023, iar proba de evaluare a cunoștințelor între 29 – 30 august 2023.

Urmează examinarea medicală care se va realiza, în perioada 05 – 29 septembrie 2023, potrivit prevederilor Ordinului M.A.I. nr. 105/2020, pentru candidații care se încadrează în numărul de locuri scoase la concursul de admitere, în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la proba scrisă.

Rezultatele finale ale admiterii vor fi aduse la cunoștința candidaților prin afișare pe  site-ul oficial al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, până la data de 29 septembrie 2023.

Detalii despre procedura de admitere, numărul de locuri aprobate, formularele și documentele necesare completării dosarului de recrutare și alte date de interes sunt postate pe site-urile Ministerului Afacerilor Interne (https://www.mai.gov.ro/cariera/institutii-de-invatamant-formare-profesionala/), Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” (www.academiadepolitie.ro), Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (www.igsu.ro) și Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Crișana” Bihor (www.isubh.ro) – Secțiunea Cariera) sau pot fi obținute la sediul inspectoratului, de la personalul desemnat al Serviciului Resurse Umane, telefon 0259/411.212, interior 27107 și 27136.

Ne găsiți și pe Google News