Au fost semnate trei contracte de finantare pentru modernizarea drumurilor judetene din Bihor
Stiri Bihor

Au fost semnate trei contracte de finantare pentru modernizarea drumurilor judetene din Bihor

Viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, și Marius Nica, ministru delegat pentru fonduri europene, au semnat joi, 7 decembrie, la Oradea, 3 contracte de finanțare pentru modernizarea drumurilor județene din Bihor.

Viceprim-ministrul Paul Stănescu a semnat cele două contracte care prevăd finanțarea prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) a unor drumuri județene în lungime totală de 54 de km.

În ultima perioadă am întreprins mai multe vizite în teritoriu, unde am semnat contracte de finanțare, și acest lucru ne arată că încep să se demareze proiecte importante pentru comunitățile locale: infrastructură rutieră, școli, grădinițe, dispensare etc. Am semnat astăzi, împreună cu edilii zonei, contracte de finanțare cu o valoare de peste 170 de milioane de lei alocate de la bugetul de stat, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, pentru infrastructura rutieră a județului Bihor. Proiectele finanțate contribuie la reducerea timpului de deplasare, asigură o mai mare securitate în transport și accesul mai facil și mai rapid către furnizorii de servicii de sănătate, sociale și educative”, a declarat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

În județul Bihor sunt incluse în Programul Național de Dezvoltare Locală — etapa II, 172 de obiective de investiții, cu o alocare totală de 750 de milioane de lei.

Alte 868,139 de milioane de lei sunt alocate județului Bihor prin PNDL — etapa I, pentru un număr de 177 de proiecte, dintre care 19 obiective sunt finalizate inclusiv sub aspect financiar (decontări realizate integral).

Marius Nica, ministru delegat pentru fonduri europene, a semnat contractul de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, pentru reabilitarea drumurilor județene Beiuș — Stâna de Vale și Remeți — Stâna de Vale, pe o lungime totală de 43 km.

Proiectul are o valoare totală de 134,28 milioane lei, din care 113,6 milioane lei reprezintă alocarea eligibilă nerambursabilă.

Beneficiarii direcți ai acestui proiect vor fi cei aproximativ 620 mii de locuitori ai județului Bihor, prin dezvoltarea infrastructurii de transport rutier și creșterea gradului de accesibilitate și mobilitate a persoanelor și a mărfurilor, dar și agenții economici locali participanți la traficul ce se va desfășura pe traseul modernizat. De asemenea, se estimează că, urmare a dezvoltării infrastructurii de transport, vor fi atrași în zonă noi investitori, iar numărul turiștilor care vizitează sau tranzitează zona va cunoaște o creștere semnificativă, datorită mai bunei conexiuni la drumurile naționale.

Proiectul „Traseul regional Transilvania Nord; Drumul Apuseni: reabilitarea și modernizarea DJ 764 A; DJ 108 J, Lungime totală — 43,375 km, județul Bihor” este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 6 — Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritate de investiții 6.1 — Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T.

Citeste siDrumul Apusenilor, cel mai mare proiect de infrastructura rutiera montana, din Transilvania, votat in sedinta CJ

Ne găsiți și pe Google News