Atentionare meteorologica! Canicula si disconfort termic accentuat astazi, in Oradea, urmate de furtuni
Vremea

Atentionare meteorologica! Canicula si disconfort termic accentuat astazi, in Oradea, urmate de furtuni

Administrația Națională de Meteorologie a emis doua coduri galbene pentru judetul Bihor, unul de canicula si disconfort termic accentuat si unul de furtuni, valabile ambele pentru ziua de astazi, 23 august 2023.

 Valul de căldură va persista în Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia, Dobrogea și jumătatea sudică a Moldovei. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 23 de grade.

  În Maramureș, Moldova, cea mai mare parte a Crișanei și Transilvaniei, precum și în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 55…70 km/h), vijelii, descărcări electrice, averse torențiale și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

 

Ne găsiți și pe Google News