Atentie, porci mistreti in zona restaurantului Ciuperca! Ce trebuie sa faceti cand va intalniti cu mistretii?
Stiri Oradea

Atentie, porci mistreti in zona restaurantului Ciuperca! Ce trebuie sa faceti cand va intalniti cu mistretii?

Atenție la imprejurimile de langa Ciuperca, scrie un membru al grupului de Facebook Oradea Suntem Noi, au reparut porcii mistreti, acestia fiind vazuti pe una din stradutele laterale din zona restaurantului Ciuperca.

Cie Aura Cieaura, a scris sambata seara pe facebook: “Atenție la împrejurimile de langă Ciuperca !!! Vineri seara la 23.50 la coborârea de pe deal ,la 50 m de restaurantul Ciuperca, pe drumul lateral dreapta , se plimbau doi porci mistreți , probabil în căutare de hrană , urcând spre restaurant pe versant , printre pomi . Grijă mare !!!”

Nu e prima data cand in zona apar porci mistreti, de altfel exemplare mai mici sau mai mari au fost vazute pe dealurile din apropierea Oradiei in fiecare an, porcii find atrasi de resturile de mancare din cosurile de gunoi, dar si de potentialul de hranire pe care il ofera curtile oamenilor din acea zona.

Asadar, aviz amatorilor de plimbari nocturne in zona, aveti grija la intalnirile nedorite cu porcii mistreti.

Ce trebuie sa faceti cand va intalniti cu un mistret?

In general, mistretul nu ataca omul, insa, poate reactiona violent atunci cand:

  • scroafa are pui si cineva incearcă sa-i rapeasca;
  • mistretul e incoltit si ranit, iar omul se află in nemijlocita sa apropiere;  acest lucru se intampla cand animalul nu are alta cale de retragere iar atacul este scurt, din fuga, continuandu-si drumul fara sa repete atacul.

Daca iti apare pe traseu, fii calm, retrage-te incet si nu fa miscari exagerate care sa atraga atentia. Cel mai probabil el isi va continua drumul si nu-ti va acorda importanta.

Foto Facebook: Cie Aura Cieaura / Oradea suntem Noi