Atentie la terenurile lasate in paragina, in Oradea, veti plati pana la 500% impozit pe el!
Informatii utile

Atentie la terenurile lasate in paragina, in Oradea, veti plati pana la 500% impozit pe el!

Consiliul Local al Municipiului Oradea a aprobat în şedinţa de joi, 3 noiembrie, criteriile de încadrare a terenurilor de pe raza municipiului în categoria terenurilor neîngrijite şi supraimpozitarea acestora.

Motivul pentru care executivul a înaintat acest proiect de hotărâre este faptul că în municipiul Oradea pot fi identificate multe terenuri într-o stare insalubră şi/sau cu vegetaţie crescută în exces, prezentând un aspect inestetic. În lipsa unui cadru normativ pentru aplicarea măsurilor de constrângere, proprietarii acestor terenuri nu realizează lucrările de întreţinere necesare.

Conform proiectului de hotărâre aprobat de Consiliul Local, criteriile pe baza cărora terenurile din intravilanul municipiului Oradea vor putea fi încadrate în categoria terenurilor neîngrijite sunt: stare de paragină; acoperit de buruieni: părăsit/abandonat; insalubru, pe care sunt abandonate deşeuri din construcţii, vegetale, gunoaie sau orice tip de depozitări necontrolate; infestate cu plante alergenice (de ex. abrozie, pelin); la care împrejmuirea este neîntreţinută/nereparată; curţi în care nu s-a efectuat curăţenia.

Impozitul pentru terenurile încadrate în categoria celor neîngrijite ca urmare a aplicării acestor criterii se va majora până la 500%, conform cotei stabilite anual de către Consiliul Local al Municipiului Oradea, prin Hotărârea privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale. 

Ne găsiți și pe Google News