Atentie, incep lucrari de deratizare in zonele publice si spatiile verzi din Oradea!
Informatii utile

Atentie, incep lucrari de deratizare in zonele publice si spatiile verzi din Oradea!

Primăria Municipiului Oradea anunță locuitorii că în perioada 10.03-17.03.2020 se vor executa lucrări de deratizare a zonelor publice și a spațiilor verzi din Municipiul Oradea – parcuri, scuaruri, malurile Crișului Repede, malurile pârâurilor Peța, Sălbatec, Paris și domeniul public aferent asociațiilor de proprietari.

În zonele tratate, populația va fi avertizată prin fluturași cu inscripţia „TEREN OTRĂVIT”, care vor fi amplasați la vedere. Se va folosi produsul VARAT PASTA, având ca substanță activă Brodifacoum, produs raticid gata de folosire sub formă de pastă proaspătă, avizat pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătății – Comisia Naţională a Produselor Biocide, face parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsește în Registrul Național al Produselor Biocide.

Momelile vor fi amplasate în stații de intoxicare speciale care vor conține 40 grame momeală. Atragem atenția asupra posibilelor incidente ce pot provoca intoxicarea animalelor domestice și a copiilor care se joacă în parcurile publice. În caz de ingestie accidentală, se solicită imediat sfatul medicului.

Menționăm că prestatorul licențiat pentru a efectua aceste lucrări în municipiul Oradea este SC Coral Impex SRL, conform contractului de delegare a gestiunii serviciului public de deratizare, dezinsecție, dezinfecție a Municipiului Oradea, cu nr. 197463/23.06.2017.

În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare care se va comunica prin presă.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News