ATENTIE! Incep lucrari de deratizare in Oradea in spatiile verzi aferente parcurilor, malurilor de ape si pe domeniul public aferent asociatiilor de proprietari
Stiri Oradea

ATENTIE! Incep lucrari de deratizare in Oradea in spatiile verzi aferente parcurilor, malurilor de ape si pe domeniul public aferent asociatiilor de proprietari

Primăria Oradea anunță că în perioada 28-30 martie se vor executa lucrări de deratizare a zonelor publice și spații verzi din Municipiul Oradea (parcuri, scuaruri, malurile Crişului Repede, malurile pârâurilor Peța, Sălbatec, Paris și pe domeniul public aferent asociațiilor de proprietari).

În zonele tratate, populația va fi avertizată prin fluturași de avertizare „teren otrăvit”, care vor fi amplasați la vedere. Se va folosi produsul Colbrom Pasta, având ca substanță activă Brodifacoum, produs raticid gata de folosire sub formă de pastă proaspătă, avizat pentru profilaxia sanitar umană de către Ministerul Sănătății – Comisia Naţională a Produselor Biocide, face parte din grupele Xi și Xn de toxicitate și se regăsește în Registrul Național al Produselor Biocide.

Momelile vor fi amplasate în stații de intoxicare speciale. Atragem atenția asupra posibilelor incidente ce pot provoca intoxicarea animalelor domestice și a copiilor care se joacă în parcurile publice. În cazul ingerării accidentale a raticidelor, persoana afectată se va prezenta imediat la Spitalul Clinic de Urgență! Antidotul recomandat de producător este vitamina K1, administrată numai de personal medical/veterinar.

Menționăm că prestatorul licențiat pentru a efectua aceste lucrări în Oradea este SC Coral Impex SRL, conform contractului de delegare a gestiunii serviciului public de deratizare, dezinsecție, dezinfecție a Municipiului Oradea, cu nr. 71251 din 18.02.2022.

În caz de timp nefavorabil, lucrarea se va amâna pentru o perioadă imediat următoare, care se va comunica prin presă.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News