ATENTIE! Exercitiu de alarmare publica, astazi 3 ianuarie, in Oradea
Informatii utile

ATENTIE! Exercitiu de alarmare publica, astazi 3 ianuarie, in Oradea

evomag.ro
În data de 03 ianuarie a.c., între orele 10.00 – 11.00,  se va desfășura primul  exercițiu, din acest an, pentru testarea sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă.      

Începând cu luna august 2017, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară lunar  astfel de exerciții, sirenele de alarmare publică din județ fiind acționate în prima zi de miercuri a fiecărei luni.

Scopul acestui demers  vizează pregătirea continuă a autorităților administrației publice locale, pregătirea populației prin cunoașterea semnificației semnalelor de alarmare și centralizarea permanentă a datelor privind starea de operativitate a echipamentelor de înștiințare, avertizare și alarmare.

Prin modul de acționare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spațiul public, motiv pentru care asigurăm cetățenii că astfel de exerciții periodice sunt necesare și benefice. Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările transmise de către inspectoratul pentru situații de urgență și administrațiile publice locale.

decathlon.ro

Conform legislației în vigoare privind organizarea şi asigurarea activităţii de înştiinţare, avertizare, prealarmare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, semnalele de alarmare a populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor economici sunt : alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei.

  • Semnalul ALARMĂ AERIANĂ se compune din 15 sunete a 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.
  • Semnalul ALARMĂ LA DEZASTRE se compune din 5 sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.
  • Semnalul PREALARMĂ AERIANĂ se compune din 3 sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele.
  • Semnalul ÎNCETAREA ALARMEI se compune dintr-un sunet continuu, de aceeaşi intensitate, cu durata de 2 minute.