Ateliere de creatie si lansare de carte la a II-a editie a Conferintei judetene: „Repere practice în stimularea creativităţii”, desfasurata la Beius
Stiri Bihor

Ateliere de creatie si lansare de carte la a II-a editie a Conferintei judetene: „Repere practice în stimularea creativităţii”, desfasurata la Beius

Liceul Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș”, Beiuș vă invită să participați la cea de-a doua ediție a Conferinței județene (cu participare internațională): „Repere practice în stimularea creativităţii”. Agenția de Management al Destinației Bihor și Consiliul Județean Bihor, prin Centrul Național de Informate și Promovare Turistică Bihor vor participa, în calitate de parteneri, la acest eveniment care va avea loc în prioada  31 mai – 2 iunie 2017, la Beiuş şi Roşia.

Activităţile programate pentru miercuri dupa-amiază și joi se vor desfășura la Roșia, într-un cadru natural atractiv, cu sprijinul Primăriei Roșia. Elevii vor participa la activităţi menite să le stimuleze creativitatea în domenii dintre cele mai diverse: muzică, grafică şi scultură, confecţionarea de ornamente şi obiecte de decor, scriere creativă, matematică, limbă și comunicare, geografie și chimie, artă teatrală și fotografie. Profesorii prezenţi vor putea descoperi noi metode prin care pot dezvolta abilităţile de cooperare, creative, socio-emoţionale și de viață ale tinerilor.

La activitățile evenimentului pot participa ca vizitatori, turiștii și localnicii pasionați și interesați de dezvoltarea creativității.

Ateliere de lucru           

În cadrul conferinţei, participanţii se vor împărţi pe ateliere de lucru cu diverse teme, cum ar fi: creative speaking, meșteșuguri tradiționale, geografie în culori, îndemânare și creativitate, ritmuri tradiționale, notre héritage, poezie, experimente vesele, matematicianul creativ, grafică, sculptură în săpun, artă și natură, creative writing și team building. Atelierele vor fi conduse de profesori şi formatori, la ele participând cadre didactice, studenţi şi elevi de la şcoli din zona Beiuşului și Oradea. Conferinţa urmărește identificarea şi dezvoltarea potenţialului creativ, stimularea abilităţilor practice şi a aptitudinilor de comunicare ale participanţilor.

interlink.ro
Lansare de carte

Pentru a menține în atenția invitaților și participanților caracterul educațional și creativ al manifestării, în seara zilei de miercuri, 31 mai, aceștia sunt invitați la lansarea volumului 2 al seriei de autor: DUCELE DE CASTLE. TRATATUL DE PACE, un roman de capă și spadă, al autoarei Alina Cosma apărut anul acesta. Autoare este din Oradea, este de profesie medic pediatru la Spitalul Orășenesc Ștei și are publicate mai multe cărți.

Atmosfera va fi însuflețită de membrii tarafului Dor bihorean sub bagheta dirijorului Remus Lazea.

Ziua de joi, 1 iunie, este dedicată exclusiv atelierelor de creație, iar vineri, 2 iunie, va avea loc vernisajul expoziției Artă și natură, în cadrul Centrului de etnografie al Liceului Vocațional Pedagogic „Nicolae Bolcaș”, Beiuș, și masa rotundă a membrilor comitetului științific și ai comitetului de organizare ai conferinței.

Descarcati programul conferintei de AICI (.doc)

Ne găsești și pe Google News