Astazi, incepand cu ora 12:00, la Oradea, va avea loc ceremonia militară prilejuită de Ziua Națională a României.
Stiri Oradea

Astazi, incepand cu ora 12:00, la Oradea, va avea loc ceremonia militară prilejuită de Ziua Națională a României.

Astazi, 01 decembrie 2023, începând cu ora 12:00, va avea loc ceremonia militară prilejuită de Ziua Națională a României.

Evenimentul se va desfășura la Statuia Regelui Ferdinand I din Piața Unirii, Municipiul Oradea, după următorul program:

  • 12:00-12:02 – Primirea persoanei oficiale, prezentarea onorului, salutul drapelului de luptă și ocuparea locului stabilit în dispozitiv
  • 12:02-12:05 – Intonarea Imnului Național al României
  • 12:05-12:20 – Slujbă religioasă TE DEUM.
  • 12:20-12:35 – Alocuțiuni ale personalităților participante
  • 12:35-12:45 – Scurt moment artistic
  • 12:45-12:55 – Festivitatea depunerii de coroane de flori, jerbe și buchete de flori
  • 12:55-13:00 – Defilarea detașamentului de onoare.

1 Decembrie 1918 rămâne un capitol important în istoria României, întruchipând realizarea visului românilor de secole – crearea unui stat național, suveran, independent, unitar și indivizibil. Pe parcursul generațiilor, fiecare adăugând o cărămidă la acest edificiu, ne-am construit identitatea națională. În această zi celebrăm patria noastră, amintindu-ne de evenimentele de la 1 decembrie 1918 de la Alba Iulia, când voința poporului a câștigat și unitatea națională a românilor s-a realizat prin înfăptuirea Marii Uniri.

De-a lungul istoriei, poporul român a știut să facă alegeri înțelepte în momente de cumpănă pentru realizarea binelui comun. Înaintașii noștri Românii au realizat că doar uniți pot deveni mai puternici iar noi avem responsabilitatea de a le duce mai departe moștenirea. Astăzi, într-o perioadă complexă cu provocări la granițele patriei, rămânem mai uniți ca niciodată. România face parte din structuri internaționale precum NATO și Uniunea Europeană, organizații în care suntem un membru respectat și important din punct de vedere strategic. Uniți sub tricolor, suntem mai puternici.

E de datoria fiecăruia dintre noi să punem umărul și să construim împreună un viitor în care valorile noastre comune să continue să lumineze calea generațiilor ce vor veni.

Ne găsiți și pe Google News