Astazi este 1 aprilie, ziua pacalelilor. Felicitari, ati fost pacalit…sau nu!
Diverse

Astazi este 1 aprilie, ziua pacalelilor. Felicitari, ati fost pacalit…sau nu!

noriel.ro
Daca ati ajuns aici, va felicitam! Inseamna ca nu sunteti doar un cititor de titluri si ati verificat informatia aparuta in mediul online sau ati ajuns aici dupa ce v-ati dat seama ca un titlu va poate insela. Clar, titlul de pe facebook a fost o farsa, in primul rand o farsa de 1 aprilie, dar si o farsa menita sa testeze usurinta cu care foarte multi oameni pot fi manipulati de anumite cu titluri “pompoase”, in timp ce continutul articolului este diferit sau, de multe ori, irelevant.

Dar cel mai distractiv va fi sa citim comentariile unora, care vor ura succes sau a altora care vor spune ca nu  avem ce face cu inca un aeroport! Ah, sa nu uitam si de cei care vor da share, chiar fara sa citeasca…

Nu uitati ca azi e 1 aprilie, dar nu uitati ca, pentru unii dintre voi, e 1 aprilie in fiecare zi! Schimbati acest lucru, incepand chiar de azi! Cititi cu atentie continutul oricarui articol si inainte de a trage vreo concluzie verificati veridicitatea lui si din alte surse.

In fiecare an, la 1 aprilie, oamenii din lumea intreaga marcheaza Ziua pacalelilor, cunoscuta si ca Ziua pacalitului sau Ziua nebunilor, când fiecare incearca sa-i faca o sotie colegului, prietenului, vecinului, unui membru de familie. Pe scurt, toata lumea pacaleste pe toata lumea.

orange.ro

Va punem la dispozitie cateva idei de farse, glume si pacaleli pentru a va amuza cat mai bine pe seama prietenilor:

  • Lipeste-i prietenului tau pe spate o banda anti-furt. In momentul in care va incerca sa iasa din magazin o sa declanseze alarma.
  • Pentru baieti: Spune-i prietenei tale ca esti gravid. Incearca sa fii cat mai serios pana la un anumit punct care iti convine.
  • Pe 1 Aprilie poti sa bagi in cutia postala a prietenilor o scrisoare facuta frumos (stampilata) prin care sa-i anuntati ca vor fi deconectati de la reteaua electrica pentru reparatii timp de 2-3 luni.
  • Tot pe 1 Aprilie poti sa bagi in cutia postala a prietenilor o scrisoare facuta frumos (stampilata) prin care sa-i anuntati ca fiica/ fiul lor va fi exmatriculat intr-o saptamana si ca sunt obligati sa se prezinte la scoala in data de XX . XX . 2015 la ora XX pentru o sedinta cu directorul.

Desi multa lume se rezuma la glume marunte, de-a lungul timpului au fost realizate unele farse care au intrat in istorie.

Big Ben în era digitala

In 1980, pe 1 aprilie, BBC anunta ca Big Ben va trece la formatul digital. Anuntul i-a revoltat pe multi britanici, care au si inceput sa protesteze.

Zana adevarata

Site-ul “Lebanon Circle”, publica, în 2007, o fotografie cu o creatura care semana cu o zana, care ar fi fost descoperita de un barbat care isi plimba cainele. Mii de oameni i-au contactat pe cei care au postat fotografia, sustinand ca doresc sa vada creatura.

Iceberg in Sydney

În 1978, o barja care tragea un iceberg si-a facut aparitia în portul Sydney. Acesta a fost adus de un om de afaceri local, care a anuntat ca va taia iceberg-ul si il va vinde pentru zece centi bucata. Farsa nu a fost dusa la capat din cauza ploii, care a “topit” iceberg-ul, acesta fiind facut din spuma de ras.

Burgerul pentru mana stanga

Compania Burger King a anuntat, în 1998, ca va pune in vanzare burger-ul pentru stangaci. Acesta era un burger normal, ale carui ingrediente erau rotite la 180 de grade.

Monstrul din Loch Ness

Misterul din jurul monstrului ce se ascunde în Loch Ness parea ca a fost descifrat în 1972. Pe 1 aprilie, jurnalistii unei publicatii locale au anuntat ca o echipa de cercetatori a scos la suprafata cadavrul monstrului. Acesta era de fapt lesul unei foci-elefant care fusese aruncat in zona.

Gravitatia redusa

Pe 1 aprilie 1976, un astronom britanic a anuntat la radio ca, la ora 9.47 avea sa fie marcat un eveniment istoric. Pluto urma sa se deplaseze in spatele planetei Jupiter, lucru care urma sa duca la reducerea fortei gravitationale pe Pamânt. Astronomul i-a invitat pe toti ascultatorii sa sara in acel moment pentru a simti cum plutesc.

Plantatia de spaghete

In 1957, un post tv prezenta un reportaj realizat în sudul Elvetiei, acolo unde oamenii cultivau spaghete. In înregistrare putea fi vazuti câtiva localnici în timp ce luau spaghetele din copac pentru a le pune în cos.

Televizorul color

In 1962, cu multi înainte de aparitia televizorului color, o televiziune suedeza a realizat una dintre cele mai bune farse din istorie. Un expert tehnic al postului a anuntat, în cadrul unei emisiuni, ca cei care vor pune un ciorap de dama pe ecranul televizorului vor putea vedea în culori.

Prin celebrarea acestei sarbatori, ziua de 1 aprilie devine un prilej de bucurie si de distractie pentru toti cei care au simtul umorului, sau, asa cum spunea scriitorul Mark Twain, ”ziua de 1 aprilie este ziua in care ne amintim ce suntem in celelalte 364 de zile ale anului”.