Asociatia Down Oradea a sustinut o piesa de teatru de papusi pentru copiii de gradinita
Diverse

Asociatia Down Oradea a sustinut o piesa de teatru de papusi pentru copiii de gradinita

Asociaţia Down din Oradea, la invitaţia Administraţiei Sociale Comunitare Oradea a realizat, azi 05.04.2017, o reprezentaţie artistică, o minunată piesă de teatru de păpuşi, intitulată „Turtiţa”, adaptare după un cunoscut basm rusesc. Evenimentul s-a desfăşurat la Creşa Dumbrava Minunată, locaţie în care, câţiva ani, Asociaţia Down şi-a desfăşurat activitatea.

Spectacolul, foarte uşor acceptat şi înţeles de copiii de vârstă antepreşcolară,  pus în scenă de copiii cu Sindrom Down din cadrul asociaţiei, sub îndrumarea dnei.profesor Nela Axinte, a reușit să readucă la viață acest “desert năzdrăvan” și a fost unul de neuitat, atât pentru micuţii din creşă, cât și pentru educatorii lor, prezenți la spectacol.

Acest eveniment face parte dintr-un proiect al Administraţiei Sociale Comunitare Oradea şi al Asociaţiei Down Oradea prin care „dorim să sensibilizăm comunitatea în a accepta şi a susţine integrarea persoanelor cu Sindrom Down, să acordăm şanse egale cu ale celorlalte persoane şi să contribuim la schimbarea unor prejudecăţi vizavi de aceşti oameni speciali.” Acest spectacol reprezintă dovada că persoanele cu Sindrom Down pot ajuta comunitatea, însă depinde de societate, să aibă deschiderea să-I primească în mijlocul ei.

Asociația Down Oradea România este o asociație de părinți care are ca misiune asigurarea unei vieți decente pentru persoanele cu Sindrom Down și familiilor lor, înainte de a fi persoane cu dizabilități, sunt persoane, cu o aripă frântă, dar persoane.

Copiii cu Sindrom Down sunt copii speciali care oferă multă iubire şi au nevoie de multă înţelegere.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News