Asociația Caritas Eparhial Oradea a inaugurat, în Ioaniş, comuna Finiș, Centru de zi „Sfântul Martin”
Diverse

Asociația Caritas Eparhial Oradea a inaugurat, în Ioaniş, comuna Finiș, Centru de zi „Sfântul Martin”

Slujba de sfinţire a noului centru a fost oficiată de părintele vicar general, Mihai Vătămănelu, părintele vicar responsabil cu preoții, Antoniu Chifor, părintele protopop Zima Zorel şi părintele paroh Boţa Mircea, în prezenţa copiilor, beneficiari ai viitorului centru, a părinților acestora, a domnului primar Ioan Man, a doamnei Arina Moș, director executiv a DAS Oradea, a preşedintelui asociaţiei, părintele Olimpiu Todorean, ai altor invitați și ai angajaţilor asociaţiei.

Clădirea nou construită are la etaj 3 săli de clasă și o toaletă. La parter se află centrala termică, bucătăria și sala de mese. În clădirea existentă, lipită de clădirea nouă, s-au amenajat toaletele pentru copii și o sală spațioasă pentru activități de grup. În clădirea veche s-a amenajat a patra sală de clasă. Construcția este executată la standarde europene beneficiind, fiecare clasă, de acces la internet.

Valoarea construirii și dotărilor noului Centru, la standarde europene, a fost de peste 1.410.000 lei.

Mulțumim, înainte de toate, PSS Virgil Bercea care ne-a încurajat în tot ceea ce facem. Ne pare rău că nu poate fi alături de noi, fizic, dar ne-a însoțit cu gândul și rugăciunea.

interlink.ro

Mulțumim domnului Laszlo Geyer, arhitect și firmei SC CEO CONSTRUCT SRL, firma asociaţiei noastre, care a executat lucrarea.

Mulțumim angajatelor asociaţie noastre, de la acest punct de lucru, educatoarele: Corina Andraș, Anca Onița, Olimpia Boța și Claudia Vlaș care au pregătit sălile pentru primirea copiilor și începerea activităților.

Mulțumim asociației KINDERMISSIONSWERK ”DIE STERNSINGER” (AACHEN, Germania), Asociaţiei Chiese dell-est din Italia și altor sute de persoane care, în cei doi ani, au fost aproape de noi prin donarea a 2% din impozitul pe venit.

În numele viitorilor beneficiari ai noului centru, copii din comunitatea Ioaniș, mulţumim tuturor pentru implicare și tuturor celor care au fost prezenți.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News