Ard spitalele in Romania. Un nou incendiu la o sectie ATI a unui spital Covid-19 a facut 4 victime
National

Ard spitalele in Romania. Un nou incendiu la o sectie ATI a unui spital Covid-19 a facut 4 victime

Un incediu a izbucnit, in aceasta dimineață, în jurul orei 5.00, la parterul unui pavilion al Institutului „Matei Balș”. Trei persoane au fost gasite carbonizate la sosirea pompierilor, iar a patra a decedat la scurt timp, ea avand arsuri pe 20% din corp. Pompierii si personalul sanitar au evacuat 102 pacienți cu COVID-19.

Din informațiile primite de către Ministerul Sănătății de la echipele de intervenție, au fost transferați către alte unități sanitare un număr de 53 de pacienți, din 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, afectat de incendiu.

Conform informațiilor primite, unul dintre pacienții ajunși la Spitalul de Urgență Floreasca este cel care a avut nevoie de resuscitare și care, între timp, a decedat (a patra victimă). Este vorba despre o femeie, în jurul vârstei de 80 de ani, care avea și arsuri pe 20% din suprafața corporală, se arata intr-un comunicat al ministerului Sanatatii.

Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat la fata locului ca in afara de cele patru persoane care au decedat nu sunt alte persoane care sa fie in stare critica.

Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit la parterul unuia dintre pavilioanele Institutului “Matei Bals”, fiind afectate de foc patru saloane.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea