Aproape 200 de locuri la Școala de Studii Doctorale a Universității din Oradea
Educatie

Aproape 200 de locuri la Școala de Studii Doctorale a Universității din Oradea

Pentru anul universitar 2023-2024, Școala de Studii Doctorale a Universității din Oradea este pregătită să înmatriculeze nu mai puțin de 191 noi doctoranzi.

Domeniul de doctorat Muzică are rezervate 15 locuri cu taxă și unul bugetat, fără bursă.

Școala Doctorală de Istorie pune la dispoziția istoricilor 11 locuri cu taxă și unul bugetat, cu bursă.

Școala Doctorală de Științe Biomedicale are atribuite, în total, 14 locuri numai domeniului Farmacie. Medicina are și ea tot 14 locuri cu taxă, două bugetate, fără bursă și altele două bugetate, cu bursă. La rândul său, domeniul Medicină Dentară are, pentru doctorat, 9 locuri cu taxă și unul bugetat, fără bursă.

Cele mai multe locuri sunt alocate Școlii Doctorale de Științe Economice. În total, pot fi înmatriculați 50 de studenți-doctoranzi, la domeniile: Administrarea afacerilor, Economie, Finanțe. Însă 48 dintre aceștia vor trebui să își plătească taxele de studiu. Doar doi viitori doctori în economie vor beneficia de câte un loc bugetat, fără bursă, respectiv unul bugetat, cu bursă.

Școala Doctorală dedicată Științelor Inginerești are alocate, pentru domeniul Inginerie Industrială 10 locuri, cu taxă. Ingineria Energetică va școlariza șapte viitori doctori, la forma cu taxă, iar unul dintre candidați se va bucura de loc bugetat cu bursă.

La Universitatea din Oradea, procedurile de admitere pentru studiile doctorale vor începe între 1-19 septembrie 2023, aceasta fiind perioada destinată înscrierilor. În zilele de 20 și 21 septembrie a.c., vor avea loc colocviile de prezentare a proiectelor de cercetare. Admiterea urmează să se încheie pe 1 octombrie 2023, cu înmatricularea studenților-doctoranzi declarați admiși.

Taxa de înscriere la studiile doctorale este de 150 de lei, iar cea de înmatriculare 100 de lei.

Cele mai ridicate taxe de școlarizare sunt percepute de Școala Doctorală de Științe Biomedicale, 6.500 de lei pe an. Excepție face domeniul de doctorat Biologie, unde taxa este de 4.700 de lei.

Taxa anuală, percepută de Școala Doctorală de Științe Inginerești, este de 4.600 de lei.

Studiile Școlii Doctorale de Sociologie costă, 4.000 de lei, în anul universitar 2023-2024.

Iar, pentru primul an de studiu, la unul dintre trei domenii ale doctoratului în Științe Economice, studenții doctoranzi vor avea de plătit o taxă ce variază între 3.500 și 3.600 de lei.

Toate informațiile legate de admiterea la școlile doctorale ale Universității din Oradea, inclusiv actele și formularele necesare pentru înscriere, sunt accesibile la adresa:

https://doctorat.uoradea.ro/ro/admitere

Ne găsiți și pe Google News