Aproape 18 kg de tutun, descoperit la un bihorean. S-a ales cu dosar penal, iar marfa a fost confiscata
Stiri Bihor

Aproape 18 kg de tutun, descoperit la un bihorean. S-a ales cu dosar penal, iar marfa a fost confiscata

Joi, 18 aprilie a.c., în jurul orei 20.50, pe drumul județean 19B, în localitatea bihoreană Abram, polițiștii Secției nr.4 de Poliție Rurală Marghita din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor au depistat în trafic un localnic de 31 de ani, care transporta cu un autoturism 38 de pungi din plastic, care conțineau în total 17,804 kg. de tutun de fumat.

În autoturism, alături de conducătorul auto se afla un pasager, identificat de polițiști ca fiind un bărbat de 48 de ani, din comuna Abrămuț, județul Bihor, din declarațiile căruia rezultă că i-ar aparține tutunul descoperit de polițiști, în autoturism.

Cele 17,804 kg. de tutun deținute în afara antrepozitului fiscal au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „deținere de către o persoană  în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VIII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a (…)1 kg. de tutun de fumat (…)”.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului consolidat al statului este de aproximativ 10.000 lei.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News