Aproape 100 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore.
Stiri Bihor

Aproape 100 de participanți la trafic care nu au respectat legislația rutieră, sancționați de polițiștii rutieri în acțiune, în ultimele 24 de ore.

La data de 27 martie a.c., poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au continuat acţiunile pe şoselele bihorene, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, pentru combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni și bicicliști, pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a conducerii cu viteză excesivă sau neadaptată, a depășirilor neregulamentare și, în general, a cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Ca urmare a abaterilor constatate în trafic pe șoselele bihorene, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 96 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 38.290 de lei. Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, polițiștii au reținut patru permise de conducere și 29 de certificate de înmatriculare.

Astfel, 36 de sancțiuni au fost aplicate pentru depășirea limitelor legale de viteză, 19 pentru nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță, 12 sancțiuni au fost pentru lipsa ITP, opt pentru punerea în circulație a unor autovehicule care prezentau defecțiuni tehnice, două pentru conducere sub influența alcoolului, două pentru folosirea telefonului mobil la volan fără sistemul de tip „mâini libere”, a fost sancționată o depășire neregulamentară, iar 16 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la regimul circulației rutiere.

Ne găsiți și pe Google News