Apa, cafea si recomandari de la politisti, oferite tuturor soferilor ce veneau din strainatate, intr-o actiune de preventie
Stiri Bihor

Apa, cafea si recomandari de la politisti, oferite tuturor soferilor ce veneau din strainatate, intr-o actiune de preventie

Apă, cafea și recomandări preventive a fost ceea ce au oferit polițiștii bihoreni conducătorilor auto care veneau din străinătate, pentru a preveni victimizarea acestora prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan.

Luni, 30 iulie, la ora 20.00, polițiștii Serviciului Rutier și polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Bihor, polițiști de frontieră din cadrul I.T.P.F. Bihor, reprezentanți ai A.N.I.T.P. – Centrul Regional Oradea și ai C.P.E.C.A. Bihor au derulat o acțiune preventivă în trafic, pentru a preveni victimizarea cetățenilor prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan.

Astfel, polițiștii rutieri bihoreni au oprit în trafic autoturismele care au intrat în țară dinspre P.C.T.F. Borș, pe Șoseaua Borșului, înainte de intrarea în municipiul Oradea și i-au servit pe conducătorii auto cu apă și cafea, oferindu-le astfel prilejul de a se revigora înainte de a-și continua călătoria. Totodată, polițiștii de prevenire bihoreni le-au oferit conducătorilor auto recomandări preventive utile cu privire la conducerea pe timp de noapte și conducerea preventivă, pentru a preveni implicarea acestora în accidente rutiere.

De asemenea, polițiștii de prevenire bihoreni au discutat cu conducătorii auto despre măsurile de siguranță pe care trebuie să le aibă în vedere atunci când pornesc la drum, pentru a preveni furturile din autoturisme, înșelăciunile, le-au transmis să își protejeze bunurile personale, să nu le lase nesupravegheate în autoturisme, să aibă grijă la cunoștințele ocazionale, pentru a nu fi victimizați (anexăm foto).

Polițiștii rutieri și de prevenire bihoreni au vizat, în cadrul acțiunii preventive, în principal, conducătorii auto care au condus mii de kilometri pentru a ajunge în țară pe perioada sezonului estival, categorie expusă victimizării prin accidente rutiere produse pe fondul oboselii la volan.

Activitatea a fost iniţiată şi organizată de Serviciul Rutier și Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor împreună cu

jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Bihor, polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Bihor, reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Oradea și ai Centrului Județean de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor.

loading...