Anunt  facut de Muzeul Tarii Crisurilor in legatura cu expozitia „Maşinile” lui Leonardo da Vinci
Informatii utile

Anunt facut de Muzeul Tarii Crisurilor in legatura cu expozitia „Maşinile” lui Leonardo da Vinci

Datorită numărului mare de vizitatori (grupuri) care şi-au făcut deja programare pentru expoziţia Invenţiile unui geniu. „Maşinile” lui Leonardo da Vinci, venim cu următoarele precizări:

Grupurile (min.15 persoane, max. 30 persoane) pot intra doar cu programare prealabilă care se poate face la numărul de telefon şi fax: 0259/479918, între orele 9.00-15.00. Programările sunt stabilite din jumătate în jumătate de oră pentru a se evita aglomeraţia, începand cu ora 10.00, iar ultima intrare va fi permisă cu jumătate de oră înainte de închiderea programului muzeului. Persoanele care nu fac parte din grupuri ca cele menţionate mai sus, pot vizita expoziţia fără programare, respectand însă orele de vizitare.

Durata unei vizite a expoziţiei este estimată la jumătate de oră şi se face fără ghidaj, deoarece există panouri explicative, cu precizarea că, în afara sălilor cu exponate, mai poate fi vizionat un film de cca. 30 min despre Leonardo da Vinci şi cu proiecţiile 3D ale tuturor machetelor realizate după schiţele lui Leonardo da Vinci (inclusiv ale celor care nu sunt expuse la noi). De asemenea, există o altă sală unde vizitatorii pot obţine informaţii în plus (în engleză sau italiană) despre Leonardo da Vinci, despre mecanismele inventate de acesta, prin accesarea unor computere puse la dispoziţia lor.

În cadrul expoziţiei propriu-zise sunt expuse 15 machete, marcate corespunzător, cu care vizitatorii pot interacţiona în mod direct (le pot manevra, se pot juca cu ele, le pot pune în funcţiune), aceste aplicaţii practice dandu-le posibilitatea de a înţelege mai profund şi de a asimila mai temeinic diverse informaţii despre legi ale fizicii, despre mecanisme etc.  

interlink.ro
  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0