Ansamblu nou rezidential in Nufarul. Investitorul va construi doua blocuri cu 153 de apartamente
Stiri Oradea

Ansamblu nou rezidential in Nufarul. Investitorul va construi doua blocuri cu 153 de apartamente

Un nou ansamblu rezidential de locuinte a primit avizul CMUAT Oradea, in sedinta de saptamana trecuta. Un investitor privat va construi doua blocuri cu 153 de apartamente, pe strada Nufarului

SC Valnel Construct SRL a solicitat aviz arhitectului-șef pentru construire ansamblu de locuințe colective compus din două corpuri în regim de înălțime D+P+8E+ER cu 153 de apartamente, pe strada Nufărului, nr. 111, din Oradea. Terenul, în suprafață de 25.000 de metri pătrați, a fost studiat prin Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat prin HCL 1057/2020. Întrucât la faza de PUZ, pe acest amplasament a fost propusă o investiție care se referă la construirea unui hotel, s-a considerat necesar elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) prin care să se studieze mobilarea întregii parcele pentru dezvoltarea unui ansamblu de locuințe colective. La faza de PUZ a fost reglementată zona funcțională care permite această dezvoltare.

„Dezvoltarea unui ansamblu de locuințe colective necesită o abordare diferită din cauza dotărilor necesare: locuri de parcare, spații verzi, loc de joacă pentru copii, creșă/grădiniță, cabinete medicale, spații comerciale și servicii. Specialiștii din cadrul comisiei au decis ca toate acestea să fie studiate printr-un PUD, în acest sens fiind necesară eliberarea unui nou certificat de urbanism”, a precizat Arina Moș, viceprimarul municipiului Oradea.

interlink.ro

Ne găsești și pe Google News