Anca Grama: Orice bucurie pentru cei mici conteaza. Copiii de la Centrul de Zi din Oradea s-au distrat la la patinoar, gratuit
Stiri Oradea

Anca Grama: Orice bucurie pentru cei mici conteaza. Copiii de la Centrul de Zi din Oradea s-au distrat la la patinoar, gratuit

Copiii noștri din Centrul de zi au avut parte în acest sfârșit de săptămână de o surpriză inedită, respectiv o oră de distracție pe patinoarul de la Era Shopping Park Oradea, la invitația dl. Florin Mal, directorul mallului. De la mic la mare, copiii, însoțiți de personalul de la centru, au încălțat patinele și au pornit aventura pe gheață, pentru mulți dintre ei fiind prima experiență de acest fel.

Încântarea și dorința arzătoare  de a cunoaște acest sport li se citea în privirile sincere, pline de bucurie și entuziasm.  „A fost cea mai minunată zi!“, au exclamat copiii. Au patinat, au căzut, s-au ridicat, s-au jucat, a fost o zi cu multă voie bună și râsete zglobii. Cei mici au avut ajutoare de nădejde, pinguinii cu mânere anti-alunecare pentru sprijin, care au fost partenerii lor în această aventură. Căldura din privirile lor te făcea să uiţi de gerul de afară. Năzdrăvanii s-au întors acasă frânţi de oboseală, dar foarte bucuroşi că au petrecut o zi pe patinoar. Tot cu sprijinul Era Park, aventura s-a finalizat cu ceai cald, ciocolată caldă și un hot dog delicios, menite să-i încălzească și să le potolească foamea.

,,Orice bucurie, oricât de mică și probabil neînsemnată ar părea pentru noi, pentru  cei mici contează, aducând multă fericire și împlinire în viața lor. Dorim să îi mulțumim pe această cale d-lui Florin Mal pentru surpriza pe care le-a făcut-o copiilor noștri, apreciem implicarea și empatia de care a dat dovadă’’, a ținut să precizeze Anca Grama, directorul Direcției de Asistență Socială Oradea.

interlink.ro

Centrul de Îngrijire de Zi Oradea are o capacitate de 65 de locuri, iar de serviciile centrului au beneficiat pe parcursul anului trecut 58 de copii. Centrul din subordinea DASO sprijină copiii de vârstă școlară care frecventează diferite unități de învățământ, copii din familii aflate în situații de risc social, în scopul unei reintegrări optime în familie sau a prevenirii abandonului familial și a instituționalizării, asigurând pe timpul zilei îngrijire, hrană, educație, consiliere și orientare școlară și profesională.

Personalul de aici, pe lângă grija pe care le-o poartă acestor copii, asigurându-le activități de educație, recreere și socializare, ajutându-i să se dezvolte armonios, îi îndrumă și pe părinții acestora să afle ce au de făcut astfel încât să construiască o relație bună cu copiii, să disciplineze și să le ofere iubire și afecțiune.

Ne găsești și pe Google News