Amenajarea trotuarului dintre Republicii si Magheru a fost finalizata
Stiri Oradea

Amenajarea trotuarului dintre Republicii si Magheru a fost finalizata

Amenajarea trotuarului de pe str. Republicii, situat între strada Snagovului (vizavi de Serviciul de Evidenta a Persoanelor) și B-dul Magheru, a fost finalizată până în dreptul intrării la fosta policlinică, montându-se în această săptămână și cei 4 stâlpi care asigură iluminatul stradal.

După ce vor fi finalizate lucrările de reabilitare a fostei policlinici, trotuarul va fi continuat până la intersecția cu B-dul Magheru.

Totodată, pe marginea trotuarului au fost plantați 6 frasini, în jurul fiecăruia fiind amenajat un spațiu verde protejat cu un grătar metalic.

Viceprimarul Florin Birta a precizat: „Amenajarea trotuarului de pe str. Republicii vine în completarea celorlalte proiecte derulate de municipalitate pentru extintderea spațiului pietonal, cu scopul creșterii atractivității zonei centrale și redării ei pietonilor, dar și a unui mediu mai curat, mai puțin poluat.

interlink.ro

Primăria Oradea a început amenajarea trotuarului la finalul anului trecut, când s-a realizat primului tronson, cel cuprins între strada Gheorghe Dima și Bulevardul Magheru.

Acum a fost finalizat și cel de-al doilea tronson al trotuarului, cel cuprins între strada Gheorghe Dima și str. Snagovului.

Trotuarul a fost pavat cu piatră porfir, în cadrul contractului fiind prevăzute mai multe lucrări: modernizare trotuar cu o lățime variabilă între 2 m și 4 m; lucrări de colectare și evacuare a apelor pluviale, fiind prevăzute rigole din granit; instalație electrică de iluminat exterior; amenajare spațiu verde.

Pe zona adiacentă trotuarului în perimetrul dintre str. Snagovului – str. Republicii și str. Gh. Dima a fost turnat un covor asfaltic pe aleea carosabilă.

Lucrarea s-a realizat în baza contractului de lucrări proiectare și execuție nr. 219555/03.06.2019, încheiat  între Municipiul Oradea și asocierea S.C. SC Gavella Com SRL- lider de asociere – executant, Porfido Ed Arte Consorzio Stabile – asociat 1 și SC Edildrum Construct S.R.L. – asociat 2 – proiectant.

Prețul contractului este de 1.370.569,81 lei fără TVA.

Suprafața totală amenajată este de 1004 mp, iar suprafața pavată cu piatră este de 996 mp.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0