Ambasadorul Estoniei in vizita la Oradea. Tema discutiei: digitalizarea
Stiri Oradea

Ambasadorul Estoniei in vizita la Oradea. Tema discutiei: digitalizarea

Primarul Florin Birta a primit azi, 4 februarie, vizita ambasadorului Estoniei în România, E.S. Dna. Ingrid Kressel Vinciguerra, care se află la Oradea în vederea participării la conferinta găzduită de Consiliul Județean, cu tema ”Smart City”.

Primarul Florin Birta i-a prezentat principalele proiecte de investiții ale orașului, iar dna ambasador a ținut să menționeze că apreciază în mod deosebit felul în care s-a dezvoltat Oradea în ultimii ani și modul în care s-a transformat municipiul cu ajutorul fondurilor europene.

Având în vedere că Estonia este o țară foarte avansată din punct de vedere al digitalizării, Primăria Oradea va ține legătura pe acest subiect cu reprezentanții ei, pentru că, așa cum se știe, administrația locală are în vedere implementarea unor proiecte de digitalizare ale serviciilor oferite de primărie cetățenilor.

În cadrul vizitei, primarul Florin Birta și dna ambasador Ingrid Kressel Vinciguerra au discutat și despre managementul deșeurilor și colectarea selectivă. Astfel, și în acest domeniu, Primăria Oradea va lua exemplele de bune practici din Tallinn, capitala Estoniei, oraș care a implementat un sistem de succes, având o rată mare de colectare și reciclare a deșeurilor

interlink.ro

 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News