Ambasadorul Egiptului in vizita la Oradea. Acesta a venit insotit de doi artisti fotografi
Stiri Oradea

Ambasadorul Egiptului in vizita la Oradea. Acesta a venit insotit de doi artisti fotografi

Primarul Florin Birta l-a primit ieri, 26 mai, pe ambasadorul Egiptului în România, Excelența Sa Moayad Eldalie. Ambasadorul a venit însoțit de doi artiști fotografi egipteni, dr. Ahmed Mohamed EFAIPs și Nora Maher. 

În cadrul scurtei întrevederi, demnitarul egiptean i-a mulțumit primarului pentru deschiderea arătată, oferind totodată perspectiva unui parteneriat între municipiul Oradea și un oraș din Egipt. Primarul Florin Birta s-a arătat deschis propunerii ambasadorului, subliniind că Primăria Oradea este interesată de o colaborare cu o comunitate urbană din Egipt de dimensiuni comparabile cu Oradea. 

În perioada următoare, vor fi întreprinse demersuri pentru a identifica măsura în care această inițiativă a oaspetelui egiptean poate fi concretizată. 

La finalul întrevederii, delegația egipteană a vizitat sala ”Traian Moșoiu” , holul și scara de onoare de la etajul I al Primăriei Oradea.

La acest sfârșit de săptămână, delegația egipteană participă la un vernisaj, respectiv artiștii fotografi egipteni vor expune artă fotografică atât la Oradea, cât și la Carei. 

La întâlnirea de la Primăria Oradea au mai participat Ștefan Toth AFIAP, președintele Euro Foto Art, precum și Călin Corpaș, consilierul domnului primar. 

Ne găsiți și pe Google News