Alte sapte blocuri vor fi reabilitate termic in Oradea
Stiri Oradea

Alte sapte blocuri vor fi reabilitate termic in Oradea

chilipirul-zilei.ro/

Primăria Oradea va finaliza până la sfărșitul lunii august reabilitarea termică a unui lot de 7 blocuri aflate pe strada Bumbacului, Cazaban și Galileo Galilei.   

În urma implementării proiectului realizat prin Ordonanța nr. 18 cu fonduri guvernamentale, apartamentele din cele 7 blocuri vor beneficia de un grad sporit de confort termic, precum și de o scădere semnificativă a pierderilor de energie. În aceste zile au fost finalizate lucrările la cele 4 blocuri de pe strada Bumbacului, iar lucrările la celelalte două blocuri de pe strada Cazaban urmează să fie finalizate până la sfârșitul lunii august. În ceea ce privește blocul de pe strada Galileo Galilei, reabilitarea termică a acestuia va fi finalizată în cursul lunii septembrie. Lucrările la cele 6 blocuri sunt executate de către firma SC Compila Srl, iar la ultimul bloc lucrările sunt realizate de către SC Avril Srl.

În cadrul reabilitării au fost executate următoarele lucrări: izolarea termică a pereților exteriori; înlocuirea tâmplăriei existente, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a podului; izolarea termică a planşeului peste subsol, refacerea instalațiilor de încălzire și apă caldă, montarea robinetelor cu cap termostat.

decathlon.ro

Valoarea contractului pentru reabilitarea celor patru blocuri de pe strada Bumbacului care au fost finalizate este de 744 416.96 lei, din care contribuția Guvernului României este de 50 %, contribuția beneficiarilor, adică a asociațiilor de proprietari, este de 20 %, iar contribuția Primăriei Oradea este de 30 %. Totodată Primăria a realizat proiectele tehnice și s-a ocupat de organizarea licitațiilor pentru derularea lucrărilor.

,, Am participat ieri după-masă la o întâlnire cu locatarii celor patru blocuri de locuinţe de pe strada Bumbacului care au fost recent reabilitate termic, pentru a evalua calitatea lucrărilor înainte de începerea recepţiei. Locatarii s-au arătat mulţumiţi de lucrările realizate şi de confortul termic obţinut, iar unele probleme care au fost semnalate vor fi remediate de către constructor în cel mai scurt timp. Lucrările de reabilitare au un termen de garanţie de 5 ani’’, a declarat Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.