Alte 12 persoane au decedat de noul coronavirus in judetul Bihor
Sanatate

Alte 12 persoane au decedat de noul coronavirus in judetul Bihor

evomag.ro

Astăzi, 11.12.2020, ora 8.30, conform datelor centralizate la nivel județean au fost raportate alte 175 de cazuri de coronavirus si 12 morti

  •  175 cazuri confirmate în ultimele 24 ore;
  •  374 persoane internate;
  •  13249 persoane vindecate de la începutul pandemiei;
  •  522 persoane decedate de la începutul pandemiei.

Sub coordonarea prefectului Dumitru Țiplea în intervalul 10 decembrie, ora 08:00 – 11 decembrie, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. din județul Bihor au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Echipele mixte de polițiști și jandarmi au verificat 2035 de persoane carantinate și 1064 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare fiind verificate 117 societăți comerciale și 44 de mijloace de transport în comun. În urma controalelor au fost aplicate 173 de sancțiuni contravenționale, din care 71 cu avertisment scris și 102 cu amenzi în valoare de 51.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. 

În aceste misiuni au fost implicați 261 polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Bihor, precum și 36 jandarmi, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor, din care 18 în patrule mixte, aplicând 21 sancțiuni contravenționale din care 11 cu avertisment scris și 10 cu amenzi în valoare de 5000 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020.

decathlon.ro

Echipajele de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor (ISU BH) au efectuat 66 de acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, în localitățile în care nivelul de infectare cu noul coronavirus este ridicat.

Personalul ISU BH asigură în permanență suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI). În misiunile menționate au fost implicate 57 de cadre ale ISU „Crișana“.

În contextul creșterii numărului de cazuri în județul Bihor, prefectul Dumitru Țiplea declară că: „Eforturile noastre de acum se concentrează pe aplatizarea acestei noi curbe, cu mult mai periculoase, și care pune presiune enormă pe sistemul sanitar. Însă rezolvarea nu este în spitale, ci la fiecare dintre noi, prin prevenție: purtarea măștii, respectarea distanței și aplicarea normelor de igienă elementară. Autoritățile pot să depăși acest impas doar cu sprijinul cetățenilor. Doar printr-un efort comun putem să revenim la un moment dat, și ne-am dori cât mai repede, la viețile noastre normale. Adresez mulțumiri și pe această cale tuturor bihorenilor care respectă regulile sanitare și măsurile de prevenție!”.