Alarmant! Peste 10.000 de cazuri de rujeola, semnalate in Romania, si peste 300 de la inceputul anului
Sanatate

Alarmant! Peste 10.000 de cazuri de rujeola, semnalate in Romania, si peste 300 de la inceputul anului

Numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania raportate pana la data de 02.02.2018 este 10 623, din care 38 de decese. Numai in ultima saptamana  au fost raportate inca 64 de cazuri nou confirmate in 9 judete si in municipiul Bucuresti. 

In total, de la inceputul anului, au fost confirmate nu mai putin de 344 cazuri noi de rujeola, in peste 25 de judete. Cele mai multe cazuri de rujeola se semnaleaza in judetele Arad, Timis, Caras Severin, satu Mare, Calarasi si Brasov.

In judetul Bihor, DSP Bihor nu a mai raposrtat din august 2017, cazuri noi de rujela, cand, dupa un ultima raport, in judetul nostru erau 245 de cazuri de rujeola, semnalandu-se si un deces.

Majoritatea cazurilor diagnosticate cu rujeolă au fost la persoane de etnie romă, cazurile diagnosticate şi înscrise la medici de familie aparţin de cabinetele acestora din următoarele localităţi: Oşorhei, Diosig, Cherechiu-Cheşereu, Ineu de Criş, Săcădat, Şilindru, Borod, Aleşd, Ghiorac.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Din 4 persoane care fac rujeolă 1 are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.  Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România 9 din 10 parinți își vaccinează copiii.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News