AJOFM organizeaza întâlniri cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, in 8 comune din judetul Bihor
Stiri Oradea

AJOFM organizeaza întâlniri cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, in 8 comune din judetul Bihor

Agenţia Judeţeană pentru Ocuprea Forţei de Muncă Bihor susţine instituţional, prin resursele legale pe care le are la dispoziţie, proiectul „Competetiv pe piaţa muncii” care se desfăşoară pentru o perioadă de 18 luni, până în martie 2020.

În acest sens, începând cu luna iunie a.c. vor fi organizate în 8 comune din judeţul Bihor – Bratca, Drăgeşti, Holod, Ineu, Lugaş, Lăzăreni, Suplacu de Barcău, Şuncuiuş –  întâlniri cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă. La acestea vor participa, alături de reprezentanţi ai AJOFM Bihor şi responsabilii cu recrutarea resurselor umane din partea companiilor: Nidec, Parisot Green Sofa, Hilton, Faist Mekatronic, Valtryp, Premagro, GMAB Consulting, Pază și protecție Bihor, Eberspacher și Selina. Proiectul este implementat de către Asociaţia Centre for Equal Rights, Inlusion and Development, în calitate de lider de parteneriat, împreună cu Asociaţia Europeană pentru o viaţă mai bună şi Centrul de Resurse pentru Educaţie şi Formare Profesională – CREFOP.  

Obiectivul general  al proiectului este  „Promovarea şi creşterea gradului de ocupare sustenabilă şi de calitate a forţei de muncă pentru 360 de persoane, prin dezvoltarea şi implementarea unui set complex de măsuri integrate şi personalizate, care vizează îmbunătăţirea accesului pe piaţa muncii, creşterea gradului de inserţie profesională și indirect socială, prin îmbunătăţirea aptitudinilor şi a competenţelor grupului ţintă”.

 Activităţile principale ale proiectului sunt: formarea profesională, informarea şi consilierea profesională şi medierea muncii. Vor fi organizate cursuri de calificare pentru următoarele meserii: Frizer, Agent de pază, Lucrător în comerţ, Îngrijitor bătrâni, Patiser, Manichiurist, pedichiurist, Lucrător finisor în construcţii, Confecţioner asamblator articole textile şi Brutar.