Agentia de Turism Mareea a intrat in insolventa. Sute de turisti au ramas fara bani si fara vacante
National

Agentia de Turism Mareea a intrat in insolventa. Sute de turisti au ramas fara bani si fara vacante

Touroperatorul Mareea a intrat in incapacitate de plata, informand ANAT de acest lucru. Pentru a răspunde turiştilor şi partenerilor afectaţi de deschiderea procedurii de insolvenţă şi reorganizare şi pentru a gestiona o parte cât mai mare din rezervările cu check-in din 3 septembrie şi 4 septembrie, agentia a infiintat o linie de criza.

“Turoperatorul Mareea a infiintat in aceasta dimineata (sambata dimineata, n.r.) o celula de criza pentru a raspunde operativ turistilor si partenerilor afectati de deschiderea procedurii de insolventa si reorganizare si pentru a gestiona o parte cat mai mare din rezervarile cu check-in azi, 3 septembrie, si maine, 4 septembrie. Am instiintat toti clientii si partenerii cu rezervari in perioada 3.09-31.12.2016, prin sms si mesaje pe internet, despre situatia actuala”, se arata in declaratia de presa a departamentului de comunicare si marketing Mareea, publicata pe site-ul ANAT.

Conducerea ANAT a fost anunţată de reprezentanţii Mareea Comtur că agenţia de turism traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar şi că în perioada următoare se vor face eforturi pentru găsirea de soluţii în cazul fiecărui turist care achiziţionat un pachet de vacanţă Mareea.

Pe site-ul agentiei a parut incepand de azi un anunt, prin care informeaza clientii ca nu vor mai putea onora rezervarile si ii indruma spre asigurator pentru recuperarea sumelor platite:

Stimați clienți / Stimați parteneri,

Cu părere de rău vă anunțăm că MAREEA este începând de astăzi, 03.09.2016, în imposibilitate de a mai onora angajamentele asumate. În consecință declanșăm procedura de insolvență și reorganizare și vom încerca în perioada imediat următoare să gestionăm exclusiv rezervările curente (turiștii aflați în acest moment în unitățile de cazare din țară și străinătate).

Astfel, începând cu data de 04.09.2016 nu vom mai putea onora nici una dintre rezervările confirmate. Pentru recuperarea sumelor datorate de către MAREEA, vă rugăm să vă adresați asiguratorului societății (polița de insolvabilitate nr: 8100258X ) și să faceți demersurile necesare pentru recuperarea sumelor.

Regretăm întreaga situație precum și neplăcerile cauzate.

Cu stimă,
Echipa MAREEA

Surse din turism, vorbesc de faptul ca Marius Ustoroiu, patronul Mareea Comtur, nu ar mai fi platit datoriile catre parteneri si hoteluri de aproape 1 an. Astfel datoriile agentiei de turism, catre terti, s-ar ridica la peste 1,5 milioane de euro.

Anul trecut, Mareea Comtur a raportat  castiguri de 770.00 de lei.