Agenția de Management al Destinației Bihor va invita la o noua tura de bicicleta…”Printre dealuri si doline”
Evenimente

Agenția de Management al Destinației Bihor va invita la o noua tura de bicicleta…”Printre dealuri si doline”

AMD Bihor vă invită săptămâna viitoare, in perioada 19-20 august la a doua ediție a evenimentului “Redescoperim bihorul pe bicicleta – Printre dealuri și Doline” cu…bicicleta prin Platoul Carstic Vascau

Agenția de Management al Destinației Bihor are misiunea de a pune în valoare patrimoniul turistic, natural și antropic din județul Bihor. În centrul preocupărilor constante ale agenției se regăsesc crearea de oferte turistice integrate, realizarea de proiecte și strategii pentru dezvoltarea sectorului turistic, eficientizarea serviciilor turistice și îmbunătățirea dialogului dintre turiști, operatorii din domeniu, administrația publică locală, sectorul academic și societatea civilă.

În acest sens Agenția de Management al Destinației Bihor, Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Codru Moma în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Bihor și Bellotto organizează în 19 și 20 August, a doua ediție a evenimentului ” Redescoperă Bihorul pe Bicicletă – PRINTRE DEALURI ȘI DOLINE”.  Astfel vă propune o altă variantă de a vă petrece un week-end la munte. O tură pe bicicletă printre dealuri și doline, iar  cei care preferă drumeția sunt invitați la o plimbare prin Munții Codru Moma.

Week-end activ – Tura pe bicicletă

Vom străbate împreună pe bicicletă o zonă pitorească din Platoul Carstic Vașcău, cu o frumusețe în mare parte nedescoperită:

Traseul Colești -Platoul Vascău- Sat Izbuc – Sat Călugări – Mănăstirea Izbuc şi retur.

Este un traseu ușor, care se parcurge în cea mai mare parte pe asfalt și care oferă peisaje naturale specifice. În plus se va vizita Mănăstirea de la Izbuc, cu bisericile de piatră și lemn.

Pornirea pe traseul de biciclete va avea loc sâmbătă la ora 11 de la tăul din satul Colești . Pe traseul propus se pot folosi biciclete MTB sau trekking, dotate inclusiv cu cauciucuri subțiri, necramponate. Datorită diferențelor de nivel nu se recomandă utilizarea bicicletelor de oraș.

Traseul are o lungime totală de 25,2 km, din care distanța în urcare este de 6,2 km, cea în coborâre de 9,6 km, iar lungimea de drum orizontal este de 9,4 kilometri.

Informații tehnice:

  • Urcuș dificil ….. 0.1 km
  • Altitudine minimă …….. 400 m
  • Altitudine maximă ……. 520 m
  • Diferență nivel urcare ……… 190 m

100 de locuri disponibile cu autocarul până la Colești!

Transportul turiștilor din Oradea spre Colești și retur se va face cu autobusul în limita locurilor disponibile. Formular de înscriere pentru deplasarea cu autocarele poate fi accesat de pe următorul link:    https://goo.gl/forms/1GgzXNXDreUAeVI63 

Prețul călătoriei este de 30 de lei pentru o persoană, dus întors și se va achita la urcarea în autobus. Bicicletele vor fi transportate cu ajutorul a două remorci atașate autocarelor și o camionetă cu remorcă asigurată de Bellotto Marghita.

Recomandăm bicicliștilor să completeze din timp acest formular, locurile sunt limitate. Înscrierea pentru transportul cu autocarul se va termina în momentul în care sunt 100 de persoane înscrise. Pentru a putea gestiona evenimentul îi rugăm pe toți participanții să completeze formularul de înscirere indiferent de modul cum vor ajunge la Colești.

Plecarea din Oradea cu autobusul va avea loc la ora 7:30 din fața Universității din Oradea, iar întoarcerea este programată  la ora 18:30.

Foc de tabără și muzică bună

Pe parcursul zilei de sâmbătă va fi vizitat Platoul Vașcău, Portalul Peșterii Câmpeneasca, Mănăstirea Izbuc, Biserica de lemn din curtea lăcașului de cult și vor fi degustate produse culinare tradiționale pregătite de localnici.  Sâmbătă seara va fi organizat un foc de tabără și un concert live, iar duminică va fi organizată o drumeție prin Munții Codru Moma, prilej cu care vor putea fi admirate peisaje pitorești.

Participanții care doresc să rămână peste noapte în sat, vor avea la dispoziție, gratuit, o zonă de camping cu apa potabilă și toaletă! Vizitatorii trebuie să-și asigure hrana cu excepția serii de sâmbătă, când se va pregăti un ceaun pentru toți participanții.

Agenția de Management al Destinației Bihor își propune să participe la promovarea turismului din județul Bihor și să se implice în managementul destinațiilor turistice. Potențialul turistic poate fi valorificat prin crearea unor astfel evenimente active care respectă mediul înconjurător precum și atragerea în destinațiile turistice a evenimentelor cu notorietate, respectând însă principiile turismului responsabil.

loading...