Administrația Bazinală de Apă Crișuri, în calitate de partener, invită orădenii să se implice în proiectul #CerculSolidarității.
Stiri Oradea

Administrația Bazinală de Apă Crișuri, în calitate de partener, invită orădenii să se implice în proiectul #CerculSolidarității.

Proiectul are ca obiectiv amenajarea unui spaţiu de relaxare, în parcul Nicolae Bălcescu din Oradea, care va cuprinde: hamace, fotolii de tip bean bag, precum şi un spaţiu destinat activităţilor sportive.

Toate acestea se vor realiza ca urmare a valorificării deşeurilor electrocasnice şi electronice colectate în cadrul proiectului cu ajutorul partenerilor și a orădenilor.

Campania de colectare a DEEE-urilor (deșeuri de electrocasnice și electronice) se fesfășoară în Parcul Nicolae Bălcescu din Oradea, în perioada 9 august – 15 septembrie și este derulată de Asociaţia “Cătunul Verde” , Zapdeco Global WM și Ecotic.

Cum te poți implica și TU?

Simplu, să predai deşeurile electronice, electrocasnice şi componentele IT, la punctul de colectare din Parcul Bălcescu.

Deșeurile pot fi lăsate la punctul de colectare de luni până duminică, între orele 10:00 și 20:00. Tot acolo se pot preda și componentele IT care pot fi recondiționate, monitoare LCD, laptopurile ori notebook-uri și unitățile centrale. Înainte de a fi predate, este necesară apelarea numărului de telefon 0758.340.576 pentru a putea fi înregistraţi.

În calitate de partener, ABA Crișuri va direcționa toate deșeurile DEEE proiectului și va organiza puncte de colectare dedicate propriilor angajați.

Solidaritate pentru Educație!

Componentele IT colectate în cadrul campaniei și care vor putea fi reutilizate, vor ajunge, până în 15 septembrie, la elevii probeniți din familii nevoiaşe. Componentele vor fi recondiţionate în atelierul de inserţie socio-profesională ,,Reconect” al Asociaţiei Ateliere Fără Frontiere. Costurile de recondiţionare vor fi suportate de Ecotic.

De asemenea, ABA Crișuri, alături de ceilalți parteneri, va susține Asociația ,,Cătunul Verde” în vederea organizării ECO atelierelor dedicate copiilor. Astfel, în Parcul Bălcescu, se vor organiza:

  • jocuri interactive de educaţie ecologică;
  • ateliere de reciclare creativă, confecționarea unor obiecte din pet-uri;
  • ateliere de magie;
  • ateliere de educație muzicală;
  • filme în aer liber pentru copii şi tineri;
  • Kangoo Jumps.

Programul activităţilor:

  • 13, 20, 27 august, ora 18:00 – atelier ecologic și alte activități pentru copii
  • 12,13, 19,20, 26,27 august, ora 19:00 – Kangoo Jumps.
  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News