ADLO si Biblioteca Judeteana Oradea au dotat 15 crese cu carti specifice varstei 0-3 ani
Stiri Oradea

ADLO si Biblioteca Judeteana Oradea au dotat 15 crese cu carti specifice varstei 0-3 ani

Copiii din cele 15 creșe orădene se vor bucura, începând cu această lună, de magia oferită de cărți specifice vârstei, în mini bibliotecile amenajate în fiecare unitate.

De “Ziua Internațională a Cititului Împreună”, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO), în colaborare cu Biblioteca Județeană Oradea “Gheorghe Șincai” au oferit, prin Fundaţia Culturală de pe lângă Biblioteca Judeţeană “Gheorghe Şincai”, pachete de cărți, specifice vârstei 0-3 ani, unităţii de învăţământ Creşa Oradea, astfel atingând scopul proiectului “Să descoperim tainele lecturii”.

Cititul împreună este o experiență magică pentru copii, o modalitate ușoară și accesibilă de a explora universul din jurul nostru. Cititul, împărtășirea poveștilor, discuțiile despre animațiile din cărți, cântatul și, în general, familiarizarea cu universul cărților ajută dezvoltarea timpurie a copilului prin stimularea limbajului, a creativității, a imaginației, învață conexiuni de tip cauză-efect.

Lucrul cu cartea este o sursă bogată de inspiraţie, ce insuflă dragostea pentru literatură și îi încurajează pe copii să fie curioşi, să pună întrebări.

Mulţumim dnei Alina Silaghi, directorul ADLO pentru sponsorizarea oferită, dnei manager prof. Ancuţa Şchiop de la Biblioteca Județeană Oradea “Gheorghe Șincai” şi dnei Viviana Pop, preşedintele Fundaţiei Culturale de pe lângă Biblioteca Judeţeană “Gheorghe Şincai”, pentru sprijinul acordat în derularea proiectului.

 

Ne găsiți și pe Google News