ADLO: Peste 500 mil de euro investii in parcurile industriale si peste 10.000 de locuri de munca. Vezi care sunt cele mai puternice 10 firme din Bihor
Stiri Oradea

ADLO: Peste 500 mil de euro investii in parcurile industriale si peste 10.000 de locuri de munca. Vezi care sunt cele mai puternice 10 firme din Bihor

Primăria Municipiului Oradea, Consiliul Județean Bihor și Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA. a organizat in data de 24 ianuarie, Gala ,,Antreprenor pentru Bihor”.

Evenimentul s-a desfășurat anul acesta in sala de evenimente a Incubatorului de afaceri „Cresc Oradea Mare” inaugurat anul trecut.

Am revenit la această dată pentru a sărbători Ziua Unirii Principatelor Române impreună cu cei mai mari atreprenori bihoreni și nu numai, cărora le mulțumim că ne-au onorat invitația.
Gala Antreprenor pentru Bihor este un eveniment dedicat mediului de afaceri, pe care Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor îl premiază, într-un mod simbolic, pentru aportul la Bugetul Local, respectiv la dezvoltarea economică a județului.

În cadrul acestei gale – Ediția 2024, au fost premiaţi primii 10 contribuabili la bugetul local al municipiului Oradea pe anul 2023, respectiv cele mai mari 10 companii din județul Bihor în funcție de cifra de afaceri publicată pe anul 2022.

În deschiderea evenimentului, directorul ADLO, doamna Alina Silaghi, a făcut o scurtă prezentare a proiectelor finalizate anul trecut, situația actuală a parcurilor industriale din județul Bihor. Valoarea totală a investițiilor atrase în parcurile industriale până in prezent este de peste 580.000.000 euro, 122 companii rezidente, și un număr total de 10.200 de locuri de muncă create.

„Ne bucurăm să vă anunțăm că o bună parte din proiectele ADLO au fost finalizate anul trecut:

 • – Parcul Științific și Tehnologic Bihor in parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Universitatea Oradea este finalizat;
 • – Incubatorul de afaceri – CRESC str. Louis Pasteur un centru dedicat start-upurilor din domenii creative a fost inaugurat anul curent și funcționează cu 20 de start-up-uri incubate;
 • – Construirea primului bloc de locuințe de serviciu str. Ovid Densusianu – a fost finalizat anul trecut;
 • – Un proiect important, Terminalul Intermodal de transport feroviar este finalizat;
 • – Demararea înființării a 5 parcuri cu specializare inteligentă, 4 situate in județul Bihor, 1 in Oradea;”

In ce privește Programul MakeITinOradea directorul executiv al asociației David Achim a fost invitat să facă o scurtă prezentare – In anul 2023 au fost finanțate 5 startup-uri finanțate cu o sumă totală de 215.000 euro și inființate in Oradea iar in prezent alte 2 startup-uri din comunitate sunt sprijinite in procesul de dezvoltare. Cel mai important milestone atins de către Make IT in Oradea in 2023 a fost plasarea ecosistemului local pe locul 4 in România, după București, Cluj-Napoca și Timișoara, intr-un clasament realizat de către agenția internațională Startup Blink.

Primarul mun. Oradea, Florin Birta, a mulțumit celor prezenți pentru faptul că au onorat invitația si a mulțumit tuturor companiilor pentru contribuțiile la bugetul local acestea reprezentând aportul mediului de afaceri în dezvoltarea economică atât a județului cât și a municipiului Oradea. Evenimentul reprezintă gestul nostru de recunoștință pentru companiile care contribuie la dezvoltarea orașului.

Primarul a vorbit și despre investițiile realizate anul trecut de către Municipiul Oradea impreună cu Consiliul Județean Bihor, in valoare de peste 500 mil. Euro, in infrastructura municipiului și a județului.

În continuare dl. Vicepreședinte Mircea Mălan a luat cuvântul mulțumind tuturor pentru posibilitatea realizării acestui eveniment care are rolul de a inchega și mai mult relațiile și parteneriatul dintre Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor, cât și importanța parteneriatului public privat care contribuie esential in dezvoltarea județului Bihor.

În ceea ce privește premiile acordate din partea Consiliului Județean Bihor, acestea au fost înmânate de către dl. Vicepreședinte Mălan către următoarele companii, topul fiind alcătuit în funcție de cifra de afaceri pe anul 2022:

 1. CELESTICA ROMANIA
 2. AGROIND CAUACEU
 3. VOTROM
 4. TRANSMEC RO
 5. TRANSILVANIA GENERAL IMP-EXP
 6. OPTIMEDIA
 7. MADRUGADA COM
 8. UNIOIL
 9. EBM PAPST AUTOMOTIVE & DRIVES ROMANIA
 10. PGS SOFA & CO

Viceprimarul dl. Marcel Dragoș a înmânat premiile primilor 10 contribuabili la bugetul local pe anul 2023, respectiv:

 1. PLEXUS SERVICES RO
 2. GRUP PRIMA
 3. CONNECTRONICS ROMANIA
 4. GRUP PLASTOR
 1. FAIST MEKATRONIC
 1. PUREM ORADEA
 2. ANDREAS STIHL POWER TOOLS
 3. RCS & RDS
 4. NIDEC ORADEA
 5. GRUP H ESSERS

În anul 2023, primii zece contribuabili au contribuit la bugetul local cu suma totală de 39.808.530 lei.

Premiile pentru investiția anului în parcul industrial II din Oradea a fost acordate companiei -AMER SPORTS RO SRL, pentru o investiție asumată de peste 6 milioane Euro, si o investiție cu capital 100% românesc in valoare de 5,7 mil. Euro societății – ROX DAVI 2007 SRL.

Cele două premii pentru responsabilitate socială și susținerea proiectelor municipalității au fost acordate de doamna viceprimar Antonia Nica societății PITTACOS DESIGN SRL pentru sponsorizarea construirii unor locuri de joacă, respectiv ASOCIAȚIEI ZI DE BINE pentru proiectul plantării a 100 de mesteceni in municipiul Oradea. Acest premiu a fost preluat de către președinta Asociației doamna Melania Medeleanu care ne-a onorat cu prezența la eveniment și cu un discurs deosebit prin care a prezentat semnificația acestui proiect de suflet și a ținut să mulțumească municipalității pentru posibilitatea implementării lui in Oradea.

Ne găsiți și pe Google News